Србија у Ц Лиги нација, могући ривали Албанија и Црна Гора

Фудбалска репрезентација Србија у новоформираном такмичењу Лига нација играће у Ц лиги, саопштено је из Европске фудбалске уније.

Уефа је на основу коефицијената саставила четири лиге: А и Б са 12 селекција, односно четири групе са по три, Ц са 15 тимова, једна група са три и три по четири тима и Д са 16 репрезентација у четири групе по четири.

Сем Србије у Ц лиги, а самим тим потенцијални ривали су: Мађарска, Румунија, Шкотска, Словенија, Грчка, Албанија, Норвешка, Црна Гора, Израел, Бугарска, Финска, Кипар, Естонија и Литванија.

А лига: Немачка, Португалија, Белгија, Шпанија, Француска, Енглеска, Швајцарска, Италија, Пољска, Исланд, Хрватска, Холандија.

Б лига: Аустрија, Велс, Русија, Словачка, Шведска, Украјина, Република Ирска, БиХ, Северна Ирска, Данска, Чешка, Турска.

Д лига: Азербејџан, Македонија, Белорусија, Грузија, Јерменија, Летонија, Фарска Острва, Луксембург, Казахстан, Молдавија, Лихтенштајн, Малта, Андора, Косово, Сан Марино, Гибралтар.

Такмицење, које ће се играти уместо пријатељских утакмица, креће 6. септембра, победници четири групе из А лиге играће завршни турнир за трофеј, а победници сваке групе из осталих лига ићи ће у јачу лигу, односно последњепласирани ће испадати у нижу лигу.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи