Читај ми!

Меси одвео Аргентину у Русију

Фудбалска репрезентација Аргентине пласирала се на Светско првенство 2018, пошто је прошле ноћи у гостима победила Еквадор са 3:1 у последњем колу јужноамеричких квалификација. Иало је селекција Еквадора повела већ у првом минуту утакмице, Аргентинци су успели на начине преокрет а човек одлуке је био Лионел Меси.

Еквадор, који је и пре последњег кола изгубио шансе за пролаз даље, повео је већ у првом минуту голом Ромарија Ибаре, али је потом на сцену ступио Лионел Меси и хет-триком одвео вицешампионе света у Русију.

Головима у 12, 20. и 62. минуту Меси је спречио сценарио да се Аргентина први пут од 1970. године не нађе на Мундијалу.

Аргентина је тако, на крају, заузела треће место у јужноамеричким квалификацијама са 28 бодова.

Своје место на Светском првенству из Јужне Америке још раније је обезбедио Бразил, а прошле ноћи су то урадили и Уругвај победом над Боливијом од 4:2, као и Колумбија ремијем са Перуом 1:1.

Пето место на табели јужноамеричких квалификација освојио је Перу и та селекција ће се за место у Русији борити против Новог Зеланда у интерконтиненталном баражу.

Бразил је прошле ноћи славио против Чилеа са 3:0 и тако ту селекцију оставио без пласмана на шампионат света.

Репрезентација Бразила је квалификације завршила са 41 бодом, десет мање је освојио Уругвај, Аргентина је трећа са 28, док Колумбија има 27. Петопласирани Перу је освојио 26 бодова.

Чиле је такође сакупио 26 бодова, Парагвај 24, Еквадор четири бода мање, Боливија је квалификације завршила са 14 бодова, а Венецуела са десет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво