Читај ми!

Американци елиминисани са СП у фудбалу, први пут од 1986.

Фудбалска селекција САД елиминисана је синоћ из даљих такмичења за Светско првенство 2018, пошто је са 2:1 изгубила од Тринидада и Тобага. После 28 година САД испадају из конкуренције на Светском првенству, а судбина и историја су се необично поиграле са њима.

САД су пре 28 година прекинуле 40-годишње одсуство са Светског првенства изненађујућом победом над Тринидадом, а сада су им се 28 касније, шансе за првенство у Русији 2018. завршиле на још више запрепашћујући начин у истој тој острвској земљи.

Америчком тиму био је потребан само нерешен резултат да би ишли даље и елиминисали тим рангирани у светску тек на ;99. месту , али су од њега изгубили са 2:1. Тиме се завршило седам узастопних наступа америчког тима на светским првенствима.

"Разочарали смо целу нацију данас", рекао је бек Омер Гонзалес чији је аутогол у 17. минуту покренуо суноврат.

Чак и пораз је могао да им донесе могућност да уђу у интерконтинентални бараж, али само уколико би изгубили и Панама и Хондурас. А да су САД и један од тих ривала поражени, Американци би завршили четврти у групи и ишли даље у бараж идућег месеца против Аустралије.

Одсуство са Светског првенства у фудбалу је огроман ударац за Амерички фудбалски савез (УССФ) који је последњих четврт века постепено градио подршку публике и државе, уз помоћ спонзора и телевизијских партнера. То је такође траума за ТВ Фокс (Фоx) који ће преносити наредна три Светска првенства пошто је преузео права од ЕСПН-а.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи