Милојевић: Први меч је најважнији, али лако је то рећи

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да је меч против Динама из Врања у Купу Србије најважнији, јер је први наредни, али да је то мало теже спровести у пракси јер црвено-беле следеће недеље очекује спектакл против Арсенала у Београду.

Утакмица између Црвене звезде и Динама из Врања игра се у среду од 18 сати на стадиону Рајко Митић. 

"Управо у оваквој ситуацији показује се професионализам и мислим да се по томе велике екипе разликују. Морамо да прихватимо да је први наредни меч најважнији, без обзира како се зове противник или ког је ранга. У спорту то не треба да се дели, треба имати респект према сваком противнику. Сигурно је да постоји еуфорија, после 10 година Звезда игра групну фазу европског такмичења и пред нама је следеће недеље утакмица која се може окарактерисати као најважнија у овом делу такмичења", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Према његовим речима екипа је добро искористила репрезентативну паузу у Термама Цатеж и што је посебно важно Милан Родић и Вујадин Савић су се опоравили од повреда.

"Сада се окрећемо такмичарским утакмицама, почевши од шеснаестине финала Купа Србије. Много очекујемо од овог такмичења. У госте нам долази екипа која игра јако добро, заиста су ме пријатно изненадили и мислим да су од почетка сезоне прави хит Прве лиге. Они су сигурно претенденти за улазак у најелитнији ранг такмичења. Треба похвалити господина Антића који ради одличан посао, фантастично је спремио своју екипу, а то се може видети и по резултатима које бележе. Сигурно нас очекује озбиљан посао".

Милојевић се осврнуо и на велики успех који је остварила фудбалска репрезентација Србије.

"Овом приликом честитао бих нашој репрезентацији пласман на Мундијал, заслужујемо да будемо тамо. Имамо квалитет, одличну генерацију играча, као и изванредне младе таленте који тек долазе. Пласман на Светско првенство је нешто најлепше што је могло да се деси за српски фудбал. У овом тренутку је изузетно важно да, поред два представника који играју у Лиги Европе, и репрезентација буде део такмичења најјачих екипа. Битно је да подигнемо квалитет нашег такмичења, имамо у Србији доста изванредних фудбалера и тренера. Ово је велики мотив за све нас, као и подстрек да будемо бољи. Наша репрезентација биће на позорници са најбољим светским екипама и не сумњам да ћемо тамо направити доста добру ствар", закључио је Милојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи