Србија се пласирала на Светско првенство!

Фудбалери Србије победили су селекцију Грузије са 1:0 у последњем мечу квалификација Групе Д, чиме су се директно пласирали на Светско првенство 2018. у Русији. Честитке репрезентативцима Србије упутили председник Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Победу и пласман на Мундијал као првопласирана екипа Групе Д, Србија је изборила голом Александра Пријовића у 74. минуту меча.

Пријовићу је то био први гол у дресу репрезентације Србије, а постигао га је 13 минута пошто је ушао у игру уместо Адема Љајића.

Није блиставо изгледала игра Србије ни на овом мечу, поготово у првом полувремену, али је говор у паузи, као и хук са трибина навео изабранике Славољуба Муслина да у другом заиграју "своју" игру, потпуно потисну Грузијце на њихову половину и постигну погодак вредан одласка на Мундијал. 

До краја утакмице Србија је сачувала свој гол и пред више од 40 хиљада навијача на стадиону "Рајко Митић" прославила победу и пласман на Светско првенство у Русији.

После утакмице је приређен велики ватромет изнад јужне трибине стадиона "Рајко Митић".

Након десет одиграних кола, репрезентација Србије је забележила шест победа, уз само један пораз и три ремија и са 21 освојеним бодом и првим местом у групи, остварила пласман на Светско првенство.

Ирска је на гостовању победила Велс са 1:0, голом Џејмса Меклина у 57. минуту, што их је довело до пласмана у бараж за пласман на Мундијал.

Четвртопласирана Аустрија је на гостовању са 1:0 голом Луиса Шауба победила последњепласирану Молдавију.

Ток меча:

22.35 - Крај меча, Србија је савладала Грузију са 1:0 и директно се пласирала на Светско првенство у Русији!

22.31 – Последња измена на мечу, Тадић напушта терен у 89. минуту, уместо њега у игри је Филип Костић. 

22.19 – Друга измена Славољуба Муслина је Лука Миливојевић који мења Александра Митровића у 77. минуту.

22.16 – ГОООООООООЛ! Пријовић у 74. минуту доводи репрезентацију Србије у предност од 1:0! 

Ивановић је пробио по десној страни, лопта је стигла до Митровића, који је центрирао по земљи до Пријовића, који уклизавањем убацује лопту у мрежу, за велико славље на трибинама.

22.12 – Србија је најближа голу била у 68. минуту. Након корнера лопта је дошла до Матића који је са 11 метара шутирао поред голмана Грузије, али је један дефанзивац избацио лопту са гол линије.

22.09 – Нови шут ка голу Грузије, Ивановић је након корнера надскочио противника, али шутирао поред гола. 

22.03 – Прва измена у редовима Србије, од 61. минута на терену је Пријовић, а ван њега иде Љајић.

22.00 – Ирска у Кардифу води од 57. минута са 1:0, стрелац је Меклин.

21.57 – Велики притисак репрезентације Србије, након центаршута Тадића, Митровић је на другој стативи шутирао главом, али је одлично рефлексно одбранио голман Макаридзе.

21.50 – Први покушај у другом полувремену имала је репрезентација Србије, Гудељ је шутирао једну лопту која се одбила до њега након центаршута, али је то урадио преко гола. 

21.48 – Почело је друго полувреме на оба меча.

21.32 – Након првог полувремена на мечевима Србија – Грузија и Велс – Ирска резултат је 0:0. Овим резултатима Србија остаје на првом месту Групе Д.

21.24 – Највећа прилика на мечу за Србију у 39. минуту, након размењених пасова Љајића и Тадића, фудбалер Саутемптона је шутирао са леве стране, али је одлично реаговао голман Грузије.

21.02 – Прву прилику на мечу стварају Грузијци у 18. минуту. Гвиља ван шеснаестерца упућује шут у оквир гола, који Стојковић брани.

20.45 – Почео је меч у Београду.

20.30 – Стадион "Рајко Митић" се све више попуњава, очекује се посета већа од 35.000 навијача. Ево атмосфере и "загревања" навијача пред меч.

20.01 – Атмосфера у Београду у знаку подршке "орловима". Палата "Албанијa" у бојама српске заставе.

20.00 – Познати су састави обе екипе:

Србија: Стојковић, Ивановић, Максимовић, Д. Тошић, Рукавина, Матић, Гудељ, Коларов, Тадић, Љајић, Митровић.

Грузија: Макаридзе, Какабадзе, Кашија, Кочолава, Наваловски, Гвилија, Канкава, Абурјанија, Казаишвили, Јигаури, Квилитаија.

19.50 – Стадион "Рајко Митић" пред улазак навијача.

 

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво