Читај ми!

Ирци: Играмо и за повређеног Колмана; Велшани: Не плашимо се

Селектор репрезентације Републике Ирске Мартин О'Нил пред одлучујући дуел са Велсом позвао је своје изабранике да играју и за повређеног фудбалера Евертона Шејмуса Колмана. Са друге стране, селектор Велса Крис Колман скида терет притиска са свог тима речима да је већ исписао историју пласманом на ЕУРО, где је дошао до полуфинала.

Шејмусу Колману је у дуелу две селекције у марту сломио ногу Велшанин Нил Тејлор преоштрим стартом и послао га на дужу паузу, а сада О'Нил захтева од екипе да се издигне и избори бар бараж управо због капитена.

"Не тражим освету. Ако можемо да изборимо место у Русији нећемо пропустити шансу, али и свима нама је у глави Шејмус. Он је светска класа од играча, од велике важности за тим и много нам недостаје. Верујем да ће играти у старој форми када се врати", рекао је О'Нил, а преноси Скај Спорт.

Велшани ће у Кардифу бити без најбољег фудбалера Гарета Бејла због повреде, што је велики хендикеп, сматра селектор Ирске.

"Бејл је врхунски играч и фалиће нашем противнику. То би било исто као да Аргентина буде без Месија", упоредио је О'Нил звезде Реал Мадрида и Барселоне.

Са друге стране, селектор Велса Крис Колман скида терет притиска са свог тима речима да је већ исписао историју пласманом на ЕУРО, где је дошао до полуфинала.

"Борио сам се против тога да нас пре Европског првенства зову "златна дружина", али ова екипа је то заслужила. Налазимо се у златној ери Велса. Пред нама је велики меч, сав улог, али не плашимо се. Не желим да звучим арогантно, али играли смо овакве утакмице", казао је селектор "змајева".

Окршај у Кардифу вечерас од 20.45 са великом пажњом пратиће се и у Србији јер екипа Славољуба Муслина има бод више од Велса, а два од Ирске у Д квалификационој групи.

Међутим, ситуацију у својим рукама држи репрезентација Србије јер би победом над Грузијом у Београду директно изборила пласман на Светско првенство у Русију 2018. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара