Пољска победом над Црном Гором директно до Мундијала

Фудбалска репрезентација Пољске изборила је директан пласман на Светско првенство у Русији, пошто је у последњем, 10. колу Групе Е квалификација победила Црну Гору са 4:2, док ће се у баражу наћи селекција Данске, која је играла нерешено 1:1 са Румунијом.

Пољска је одлично почела утакмицу, већ после 16 минута игре водила је са 2:0 головима Криштофа Мачинског и Камила Гросицког, да би Црна Гора преко у Стефана Мугоше у 78. и Жарка Томашевића у 83. минуту стигла до изједначења.

Селекција Љубише Тумбаковића није успела да дође до бода на гостовању, пошто је Пољска голом Роберта Левандовског у 85. и аутоголом Филипа Стојковића у 87. дошла до тријумфа и тако изборила пласман на Светско првенство први пут од 2006. године.

Данској је за директан пласман била потребна победа над Румунијом и евентуални "кикс" Пољске, али до тога није дошло.

Данци су повели голом Кристијана Ериксена у 59. минуту из једанаестерца, док је бод Румунији донео Чипријан Дијак поготком у 88. минуту.

Румуни су од 63. минута имали играча мање на терену, пошто је Кристијан Ганеа добио други жути картон.

У трећој утакмици Групе Е која није имала такмичаркси значај Казахстан и Јерменија играли су нерешено 1:1.

Пољска је квалификациону групу завршила на првом месту са 25 бодова, Данска је друга са 20, Црна Гора трећа са 16, следи Румунија са 13, те Јерменија са седам, а последњи је Казахстан са три освојена бода.

Словачка у баражу за Светско првенство

Репрезентација Словачке изборила је учешће у баражу за Светско првенство, пошто је у десетом колу Групе Ф са 3:0 победила Малту, а пошто су Словенија и Шкотска играли нерешено 2:2.

Шкотској је била потребна победа или евентуални реми или пораз Словачке од Малте, док је Словенији био потребан тријумф и пораз Словака, али су они ипак потврдили улогу фаворита и лако победили Малтежане у Братислави.

Голове за тријумф Словачке постигли су Адам Немец у 33. и 62. минуту и Ондреј Дуда у 69.

Шкоти су на гостовању у Љубљани имали резултат који их води у бараж за Светско првеноство, пошто су водили голом Лија Грифита од 32. минута, али је Словенија преокренула погоцима Романа Безјака у 52. и 72. минуту.

Гости су на крају, односно у 88. минуту стигли до изједначења голом Роберта Снодграса.

У трећој утакмици Групе Ф која није имала резултатски значај, пошто је Енглеска још раније обезбедила прво место и директан пласман на Мундијал, а Литванија остала без шанси да се пласира, славио је лидер групе са 1:0.

Једини гол на мечу постигао је Хари Кејн у 27. минуту из једанаестерца.

Енглеска је групу завршила са 26 бодова, друга је Словачка са 18, колико има и трећепласирана Шкотска, али уз лошију гол разлику, док је Словенија четврта са 15, Литванија на петом месту има пет, а последњепласирана Малта један бод.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи