Муслин: Знамо шта нас чека, ово је историјски моменат

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да је његова екипа свесна шта је чека против Грузије и да ће то бити историјска утакмица, у којој се нада да ће играчи дати све од себе.

"Прижељкивали смо пред почетак квалификација да ова утакмица буде пресудна за нас. Биће веома тешко, знамо шта нас чека. Ово је историјски моменат за момке, знају шта им значи утакмица и сигуран сам да ће дати све од себе. Ако буде тако, не сумњам да ћемо победити и отићи у Русију", рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Србија ће у понедељак играти против Грузије утакмицу у којој ће покушати да оствари пласман на Светско првенство у Русији.

Муслин је казао да је Грузија "веома непредвидива репрезентација" коју нико у овој групи није победио два пута. "Надам се да ћемо ми бити први који ће то урадити", навео је селектор.

Он је најавио промене у саставу у односу на претходну утакмицу против Аустрије у Бечу.

"Филип Костић се добро осећа, конкурисаће за место у тиму. Није играо у Бечу јер смо се мало плашили, али се потпуно опоравио и нема проблема. Никола Максимовић се враћа после суспензије. Врло је вероватно да не почнемо у истом саставу као против Аустрије", казао је Муслин.

Говорећи о поразу од Аустрије, Муслин је рекао да је противник једноставно био бољи.

"Били су бољи од нас. Било је мало нервозе, то је била важна утакмица. Било је много публике која нас је бодрила, осећали смо одговорност, али је чињеница да нисмо били на нивоу. Најважније је то што не зависимо од других. Ако победимо, сигурно пролазимо и то је за нас свакако олакшавајућа околност у односу на Велс и Ирску, који морају да мисле на нас. Ми гледамо себе и ако победимо, а верујем да хоћемо, идемо у Русију", рекао је селектор.

Он је казао да су репрезентативци Србије довољно одрасли да знају какве коментаре треба да читају и да су "огуглали на критике".

"Они су довољно велики и одраслу да знају шта треба да читају, а шта не. Огуглали су на те критике. Можда су резултати репрезентације у претходним квалификацијама, можда је то. Ако неко заслужује подршку, то су ови момци који су дали све од себе, показали су да су победници. Пораз не треба да нас поколеба, то је спорт, треба и да се губи", казао је Муслин.

Утакмица последњег кола Групе Д квалификација између Србије и Русије играће се у понедељак од 20.45 на стадиону "Рајко Митић".

Матић: До сада нисмо имали праву подршку

Репрезентативац Србије Немања Матић позвао је навијаче да бодре државни тим у одлучујућој утакмици.

"До сада нисмо имали праву подршку, први пут смо у Бечу напунили стадион и људи су свих 90 минута били свим срцем уз нас. Утакмица против Грузије је најважнија, можда и у историји српског фудбала, од како смо самостални. Волео бих да напунимо стадион и сви заједно се радујемо ако победимо. Утакмица може много тога да одлучи ако наш фудбал жели да иде напред", рекао је Матић.

Према Матићевим речима, пораз од Аустрије у претходној утакмици не сме да поремети атмосферу.

"Такав смо народ, да се после једног пораза мења комплетна слика о свима нама. Људи заборављају да смо и даље први и да нас једна победа води на Светско првенство", рекао је Матић.

Он је навео да играње за репрезентацију Србије носи дозу притиска, али да у екипи "нема страха" пред кључну утакмицу.

"Свесни смо да нисмо пружили добру партију против Аустрије из овог или оног разлога, то је сада мање важно. Сви једва чекамо утакмицу и даћемо више од својих могућности да победимо и пласирамо се јер смо свесни колико би то значило нашем фудбалу. Нема страха, само велика жеља да се стигне до циља", казао је Матић.

Он је истакао да је најважније то што Србија "сама одлучује о својој судбини" и да народ то треба да препозна и напуни стадион за утакмицу против Грузије.

"Не бежимо од одговорности. Ово нам је био први пораз, први смо на табели. Да нам је неко понудио пре квалификација ову позицију, мислим да бисмо сви оберучке прихватили", навео је везни фудбалер Манчестер јунајтеда.

Утакмицу у Бечу против Аустрије пратио је и његов тренер из енглеског клуба Жозе Морињо.

"Пожелео нам је сву срећу, да се пласирамо на Светско првенство. И он је рекао да је требало да играмо боље, али да је то фудбал и да се нада да ћемо се пласирати. То је све", рекао је Матић.

Он је објаснио да га не занимају лоши коментари на друштвеним мрежама и да је сам себи највећи критичар.

"Читао сам када сам био млађи, сада сам искуснији и то ме искрено не занима. Веома добро знам када играм добро, а кад лоше и не треба нико ништа да ми каже. Сам себи сам највећи критичар. Људи који пишу коментаре фудбал и не прате на тај начин, вероватно само погледају резултат. Више бих волео да дођу на стадиону и подрже нас, а после утакмице да причамо", рекао је Матић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара