Има наде за "лале", Грчка на Кипру до пресудне победе

Фудбалери Холандије у финишу меча стигли до победе у Белорусији (3:1), па у последњем колу имају прилику да се, тријумфом над Шведском од шест голова разлике, докопају баража за Мундијал. Грчка на Кипру тријумфовала са 2:1 и практично обезбедила бараж, пошто у последњем колу дочекује нејаки Гибралтар.

Коло пре краја квалификација за Светско првенство, три тима из Групе А имају прилику да се пласирају у Русију.

Француска се тријумфом у Софији вратила на прво место на табели, са бодом више од Шведске, која је раније данас декласирала Луксембург са 8:0,

Једини гол за "триколоре" постигао је Блез Матуиди у трећем минуту, па ће изабраници Дидијеа Дешана у последњој утакмици имати прилику да победом над Белорусијом обезбеде пласман на Мундијал.

Много занимљивије биће у дуелу између Холандије и Шведске, који ће највероватније одлучити ко ће у доигравање. Холандија се мучила у Борисову, али је у финишу меча головима Робена са беле тачке и Мемфиса Депаја славила са 3:1, те задржала шасну да се у последњем колу, тријумфом над Шведском, пласира у бараж.

Ипак, "лалама" је за пласман у бараж потребна победа над Шведском од шест голова разлике, што је тешко изводљиво, али не и немогуће. 

Грчка је на Кипру одрадила велики посао. Победом од 2:1, Хелени су претекли селекцију БиХ на другом месту Групе Х, па ће им победа у последњем колу над нејаким Гибралтаром највероватније донети пласман у бараж.

У суботу су одиграни и мечеви у Групи Б. Швајцарска је на свом терену савладала Мађарску са 5:2 и задржала савршени скор, док је Португалија, победом у Андори од 2:0, сачувала шансе да у последњем колу у директном окршају савлада Швајцарце и преузме прво место на табели. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво