Пораз Србије у Бечу, пут у Русију води преко Грузије

Аустрија – Србија 3:2 (1:1). Фудбалска репрезентација Србије пропустила је прву меч-лопту за пласман на Светско првенство у Русији, пошто је у Бечу поражена од Аустрије. Миливојевић донео предност Србији, преокренули Бургшталер и Арнаутовић. Матић донео нову наду "орловима", Арнаутовић поставио коначан резултат у 90. минуту. Србија у последњем колу Групе Д дочекује Грузију, док Велс игра против Ирске.

Имала је Србија прилику да се победом у Бечу пласира на Светско првенство, коло пре краја квалификација, али уместо већ виђене победе "орлови" су доживели отрежњење.

Аустрија је на "Ернст Хапел" стадиону у Бечу забележила победу од 3:2 и закомпликовала ситуацију у Групи Д квалификација за Мундијал у Русији.

Пре последњег кола Србија је и даље прва на табели са 18 бодова, Велс има бод мање, Ирска је сакупила 16. "Орлови" су и даље у најбољој ситуацији, јер у последњем колу дочекују Грузију, док ће Велс на свом терену дочекати Ирску.

А утакмица је добро почела за изабранике Славољуба Муслина. Миливојевић је у 11. минуту обрадовао велики број српских навијача у Бечу.

Ипак, Аустрија, која је на овом мечу играла знатно ослабљена и без шанси за пласман у бараж за Мундијал, долази до изједначења голом Бургшталера у 25. минуту.

Владимир Стојковић био је најбољи појединац у српском тиму током већег дела сусрета, а најбољу прилику за Србију пропустио је Бранислав Ивановић у финишу првог дела, када је погодио пречку аустријског тима.

Бољу игру у већем делу утакмице Аустрија је крунисала у 76. минуту, када је Марко Арнаутовић донео преокрет домаћем тиму. Као да је тек тада Србија заиграла офанзивније, кренула нападачки ка голу Аустрије, што је донело резултат у 83. минуту, када је Матић донео изједначење 2:2

Када смо помислили да Србија ипак у финишу сусрета може до победе која води у Русију, Арнаутовић је постигао још један погодак, те су "орлови" забележили први пораз у квалификацијама.

Ирска је на свом терену са 2:0 савладала Молдавију, док је Велс у Тбилисију био бољи од Грузије са 1:0.

До краја квалификација остало је још 90 минута. Пораз у Бечу није знатно променио планове српке репрезентације, која ће морати да смогне снаге да пред својим навијачима савлада Грузију и оствари сан сањан осам година и светског шампионата у Јужној Африци.

Овако је протекао меч у Бечу: 

22.34 – Крај меча.

22.29 – ГОЛ! Аустрија у 90. минуту води са 3:2, поново је стрелац Арнаутовић.

22.27 – Нова измена у тиму Србије, уместо Гаћиновића у игри је Александар Пријовић. 

22.24 – ГОООЛ!!! Немања Матић доноси изједначење Србији у 83. минуту, после корнера који је извео Тадић.

22.23 – Добар напад српског тима, покушава Митровић, голман брани. 

22.17 – ГОЛ! Арнаутовић у 76. минуту доноси предност Аустрији од 2:1.

Добру игру у другом полувремену, Аустријанци су крунисали поготком. Још једна слаба реакција одбране Србије и Арнаутовић доноси преокрет Аустрији. 

22.09 – Прва измена у тиму Србије, уместо Рукавине у игри је Адем Љајић. 

21.58 – Период нешто спорије игре прекидају Аустријанци. Арнаутовић је у шанси, али је Стојковић по ко зна који пут одлично постављен. 

21.46 – Настављен је меч. 

21.31 – Полувреме, Аустрија – Србија 1:1. 

21.27 – Још један леп напад Србије, али ударац Тадића завршава у рукама голмана Линднера. 

21.19 – Велика прилика за Србију у 34. минуту. Коларов је извео слободан ударац, Ивановић шутирао главом, али је лопта завршила на пречки аустријског гола.

21.10 – ГОЛ! Аустрија у 25. минуту стиже до изједначења, стрелац је Бургшталер.

Дансо је послао једну дубинску лопту, Бургшталер избегао лошу офсајд замку српског тима и лако изашао на крај са Стојковићем у ситуацији "један на један". 

20.59 – Аустрија има нову прилику за гол, Дансо шутира поред гола из изгледне ситуације. 

20.56 – ГОООЛ!!! Србија води од 11. минута, голом Луке Миливојевића!

Први озбиљнији напад српског тима резултирао је поготком. Брз контранапад Србије завршава играч Кристал паласа ударцем са двадесетак метара.

20.54 – Нова шанса за Аустрију. Сада Арнаутовић покушава главом, али лопта одлази тик поред Стојковићевог гола. 

20.52 – Прву прилику на мечу пропушта Аустрија – Кајнц је био у доброј прилици, али Стојковић одлично интервенише.

20.45 – Почео је меч у Бечу. 

20.43 – Интонитране су химне две државе.

20.40 – Играчи Аустрије и Србије, предвођени чешким судијом, излазе на терен "Ернст Хапел" стадиона. 

20.35 – На стадиону у Бечу је и менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Морињо. Да ли је дошао да гледа "свог" Немању матића или неког другог, остаје питање...

20.30 – Утакмица се игра на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу, а главни судија је Павел Краловец из Чешке. 

20.00 – Познати су и састави за вечерашњи меч:

Аустрија: Линднер, Бауер, Драговић, Дансо, Вебер, Кајнц, Баумгартлингер, Илсанкер, Арнаутовић, Грилич, Бургшталер;

Србија: Стојковић, Настасић, Ивановић, С. Митровић, Коларов, Рукавина, Матић, Миливојевић, Тадић, Гаћиновић и А. Митровић.

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво