Пораз Црногораца, Немци и Енглези оверили пласман на СП

Селекција Црне Горе поражена у Подгорици од Данске са 1:0. Немци победом над Северном Ирском од 3:1 обезбедили пласман у Русију. Енглеска је савладала Словенију са 1:0 и пласирала се на Светско првенство.

Поразом Црна Гора се удаљила од другог места и пласмана у бараж за одлазак на Светско првенство. Данска у последњем колу игра против Румуније, а Црна Гора гостује Пољској. Црногорцима у последњем колу треба победа против Пољске, али и пораз Данске.

Стрелац јединог гола на узакмици био је Ериксен ну 16. минуту сусрета. Црна Гора је била ослабљена јер је Јоветић због повреде морао да напусти терен у 20. минуту.

Прва у Групи Е је Пољска са 22 бода, друга је Данска са 19, а Црна Гора је трећа са 16 бодова.

Немачка је без већих проблема надиграла Северну Ирску на гостујућем терену. Немци су повели голом Рудија у другом минуту. Вагнер је повећао предност у 21. минуту. Трећи гол за Немце постигао је Кимих у 86. Утешни погодак за Северну Ирску дело је Магениса у терећем минуту надокнаде времена.

Немачка у Групи Ц заузима прво место са 27 бодова и пласирала се првенство у Русији, друга је Северна Ирска са 19, а трећа Чешка са 12 бодова.

Енглези су тек у финишу успели да сломе отпор Словенаца. Стрелац одлучујућег поготка био је Кeјн у четвртој минути надокнаде.

Енглеска је обезбедила пласман на Светско првенсто јер заузима прво место у Групи Ф са 23 бода испред Шкотске која је победом над Словачком од 1:0 преузела другу позицију са 17 бодова, трећа је Словачка са 15, а четврта Словенија са 14 бодова.

Резултати:

Група Ц
Северна Ирска - Немачка 1:3
Чешка - Азербејџан 2:1
Сан Марино - Норвешка 0:8

Група Е
Пољска - Јерменија 6:1
Црна Гора - Данска 0:1
Румунија - Казахстан 3:1

Група Ф
Енглеска - Словенија 1:0
Словачка - Шкотска 0:1
Малта - Литванија 1:1

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво