Пике: Нећу напустити репрезентацију, тако би победили они који звижде

Шпански фудбалски репрезентативац Ђерар Пике рекао је да, без обзира на звиждуке због подршке независности Каталоније, неће напустити државни тим, јер би у том случају ти "навијачи" победили. О односу са Серхиом Рамосом изнето је много лажи, све је у реду, нагласио је Пике.

"Размишљао сам да се повучем из репрезентације, али то би онда значило да су људи који су звиждали у ствари победили. У свему томе више није битно моје мишљење, него да политичари раде свој посао, да се све реши дијалогом и да се више не понављају сцене насиља", рекао је Пике на конференцији за медије селекције Шпаније уочи меча против Албаније у квалификацијама за Мундијал.

Након неколико контроверзних дана у каријери, Ђерар Пике је изјавио да намерава да настави да игра за Шпанију. Тврди да неко ко подржава независност Каталоније и даље може да представља Шпанију.

Иако је одбио да каже како је гласао, инсистирао је на томе да свако буде добродошао у шпанску репрезентацују, без обзира на то да ли је и како гласао.

"То је питање од милион долара, али нећу одговорити на њега", рекао је Пике новинарима на конференцији за штампу. "Нећу рећи да ли сам за независност."

Ја сам глобална фигура, играм фудбал и моја деца су Колумбијци, Либанци, Каталонци, додао је он.

"Не кажем да је то случај са мном, али неко ко је за независност могао би, ако жели, да игра за Шпанију, зато што нема каталонске репрезентације", рекао је Пике.

Он је нагласио да је још одлучнији у намери да и даље наступа за репрезентацију, јер неће дозволити да победе они који су му звиждали.

"Одласком бих показао да су они који су звиждали у праву, били би срећни, али не мислим да представљају већину у Шпанији. Нећу им дозволити тај луксуз", наставио је он.

"Чак размишљам о томе да останем са тимом након Светског првенства. Не желим да бежим на задња врата, јер су овај тим и цела Федерација моја породица и желео бих да наставим да играм за њих", додао је Пике.

"Први дан је био веома тежак за мене јер нико не воли да има навијаче против себе и нико не воли да га вређају", додао је он.

"Не може бити сумње у моју посвећеност репрезентацији. Овде сам већ 15 година, државни тим сматрам породицом и веома сам поносан што сам у шпанској репрезентацији, тако да ме боли када се сумња у моју посвећеност. Оно што бих волео да урадим јесте да се састанем са онима који су ми звиждали на стадиону и да их одведем на вечеру. Седео бих са њима и они више не би звиждали. Поруке на друштвеним мрежама понекад могу деловати веома хладно, то је место где се речи тумаче на различите начине", рекао је Пике. На крају, он је затражио да људи, чак и ако се не слажу с њим, покушају да га разумеју.

Пике се насмејао на питање да ли би последњи инцидент могао да нарушити његову сарадњу на терену са Серхиом Рамосом.

"Мислим да многи у Шпанији, на основу овога што кажем, пошто знају одакле долазим, могу да претпоставе како се осећам и шта покушавам да изразим", додао је он.

"О нашем односу је изнето много лажи, то сам поновио много пута. Чак ћемо бити партнери у пословању", рекао је Пике.

број коментара 0 пошаљи коментар