У Барселони се данас играо и фудбал, Меси водио Блауграну до новог тријумфа

Фудбалери Барселоне победили су са 3:0 Лас Палмас пред празним стадионом Камп ноу у утакмици седмог кола шпанске Ла Лиге. Реал лако до победе над Еспањолом - 2:0.

Голове за тријумф Барселоне постигли су Серхио Бускетс у 49. минуту и Лионел Меси у 70. и 77. минуту (ово су десети и 11. гол Аргентинца од почетка сезоне).

Барселона је овим тријумфом задржала лидерско место у Примери са максималним 21 бодом, док је Лас Палмас 17. са шест бодова.

Утакмица је играна пред празним стадионом због нереда који прате референдум о независности Каталоније. Барселона је током дана од Ла Лиге тражила одлагање меча, али је тај захтев одбијен.

"Покушали смо да одложимо утакмицу, али то није било могуће. Могли су нам бити одузети бодови у случају да нисмо играли, тако да смо одлучили да играмо пред празним стадионом како бисмо целом свету показали да нисмо задовољни с оним што се дешава", рекао је председник Барселоне Жорди Бартомеу.

По последњим информацијама, повређено је 460 особа, од којих неке тешко, током покушаја шпанске полиције да спречи одржавање референдума о независности Каталоније које је Уставни суд забранио.

Реал Сосиједад и Бетис одиграли су у Сан Себастијану нерешено (4:4).
Бетис је повео у шестом минуту голом Антонија Санабрије, а Сосиједад је преокренуо головима Вилијана Хосеа у 13. и Микела Ојарзабала у 26. минуту.

После тога Бетис је постигао два гола. Прво је изједначио Зухар Федал у 28. минуту, а трећи гол постигао је Хоакин у 46. минуту. Сосиједад је изједначио голом Ћабија Пријета у 57. минуту.

Клуб из Севиље поново је повео у 84. минуту голом Серхија Леона, а два минута касније коначан резултат и бод домаћима донео је Дијего Љоренте.

Бетис је наставио низ од четири утакмице без пораза, али је прекинуо низ од три победе, и заузима четврто место на табели са 13 бодова. Сосиједад је прекинуо низ од три пораза и осми је на табели са десет бодова.

Фудбалери Реал Мадрида победили су на свом терену Еспањол са 2:0 у последњој утакмици седмог кола шпанске Примере.

Оба гола за тријумф краљевског клуба постигао је Иско - у 30. минуту на асистенцију Кристијана Роналда и 71. минуту на асистенцију Марка Асенсија.

Реал је након данашњег тријумфа пети са 14 бодова, седам мање од лидера Барселоне, док је Еспањол 14. са осам.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво