Милојевић: Срећа прати храбре, поносан сам

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је поносан на своје фудбалере због победе над Келном. Тренер Келнa Петер Штегер није изненађен квалитетом Црвене звезде у поразу од српског тима.

"Поносни смо, играли смо храбро, мушки против добре екипе, и мислим да смо заслужено победили. Бранили смо се, имали велики притисак у другом полувремену, имали и среће, а срећа прати храбре. Играчи су баш желели ову победу", рекао је Милојевић новинарима после утакмице.

Звезда је остварила прву победу у Лиги Европа, пошто је у другом колу Групе Х победила Келн са 1:0 у гостима.

Милојевић је победу посветио генерацији Црвене звезде која је пре 28 година елиминисана од Келна у Купу УЕФА.

"Историју морамо да поштујемо и ово је био мали допринос", истакао је Милојевић, који је посебно поздравио тадашњег тренера црвено-белих Драгослава Шекуларца и пожелео му добро здравље.

Тренер Звезде је назвао "неумесним" питања о навијачима и томе да у Келн долази наводно око 500 хулигана.

"Још једном се показало да су то била неумесна питања. Постојала је бојазан, а наши навијачи су на најбољи начин показали како се презентује и воли свој клуб", казао је Милојевић. Он је навео да га није изненадио пад у другом полувремену.

"Кључно је да Бундеслига тера Келн да буде боље припремљен. Немојте заборавити да ми тренирамо од 10. јуна, да имамо репрезентативце, играчи немају паузу. Играли смо на не знам каквим температурама, док је Келн на миру прошао припреме. Све то сада излази на површину", рекао је Милојевић.

Звезда је после два кола друга на табели са четири бода, два мање од Арсенала, три више од БАТЕ Борисова и шест од Келна. Тренер београдског клуба је казао да га табела не занима.

"Нама је примарни циљ био да се вратимо и ушли смо у Лигу Европа. Ово нам је велико искуство и размишљам о свакој утакмици посебно. Нисмо успели против БАТЕ-а, сад јесмо и тако ћемо гледати наредну. Табелу не гледам, видећемо на крају", казао је Милојевић.

Наредни противник Црвене звезде биће Арсенал, 19. октобра у Београду.

Тренер Келна: Нисам изнедађен квалитетом Звезде 

Тренер Келнa Петер Штегер рекао је да није изненађен квалитетом Црвене звезде у поразу од српског тима.

"Нисам изненађен квалитетом Црвене звезде, посебно кад Звезда развије своју игру, а противник не делује против технички тако јаких играча. Одбрана Звезде је можда мало слабија од напаада, ми смо то покушали да искористимо, али није било среће", рекао је Штегер.

Штегер је оценио да је узрок пораза било веома лоше прво полувреме његових фудбалера, у ком је Звезда постигла једини погодак.

"Прво полувреме није било добро, посебно смо слабо играли у нападу. Било је превише простора, а били смо и статични. У другом полувремену смо променили тактику и било је океј, имали смо много статива. Нисмо могли више. Прво полувреме је пресудило", казао је Штегер.

Немачки клуб је последњи на табели са два пораза, док је Звезда друга са четири бода, два мање од Арсенала, а три више од БАТЕ Борисова. Келн ће у следећој утакмици играти против БАТЕ Борисова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво