Читај ми!

Два лица Партизана, Динамо однео бодове

Фудбалери Динама из Кијева савладали су као гости екипу Партизана са 3:2 у мечу другог кола Групе Б Лиге Европе. Наредни меч Партизан 19. октобра игра у Елбасану против албанског Скендербега.

Стрелци за Партизан били су Ожеговић у 34. и Тавамба у 41. минуту, док су гости славили головима Мораеша у 54. и 84. минуту и Бајалског у 68. минуту.

Партизан је у вођство довео Ожеговић, након што је леви бек Немања Милетић убацио лопту из аута до Тавамбе који је ушао у казнени простор и проследио лопту до Ожеговића коме није било тешко да савлада голмана украјинског тима.

Предност црно-белих дуплирао је Тавамба који је бољу игру свог тима крунисао голом у 42. минуту. Након пресечене акције Евертона на половини терена, Сума је упослио Тавамбу, а нападач је ушао у шеснаестерац преварио неколико играча и погодио мрежу.

Чинило се да Динамо нема решења за расположену игру Партизана, али им је самопоуздање и наду у повратак улио пенал у другом полувремену који је направио Ожеговић играњем руком у живом зиду, а који је сигурно извео Мораеш.

Од тог тренутка гости стварају иницијативу и све више шанси.

Једну такву користи Бајалски након продора Бесједина по десној страни и убачене лопте у петерац домаћина.

До потпуног преокрета и одношења сва три бода гости долазе у 84. минуту након што се Мораеш најбоље снашао након стативе коју је погодио Бајалски. 

У другој утакмици у Групи Б, Скендербег и Јан Бојс одиграли су нерешено 1:1.

У трећем колу 19. октобра Партизан ће играти у Елбасану против албанског Скендербега, а Динамо ће у Кијеву дочекати Јанг Бојс.

Партизан је трећи на табели са једним бодом, колико има и Скендербег. Динамо је први на табели са шест бодова, а на другом месту Јанг Бојс има два.

Ток меча:

23.00 – Крај меча, гости долазе до сва три бода победом од 3:2.

22.48 – ГОООЛ! Динамо долази до преокрета и води са 3:2. 

Бајалски је шутирао са ивице шеснаестерца, погодио стативу, али се лопта одбила до Мораеша који постиже погодак у 85. минуту. 

22.44 – Нова шанса за госте у 80. минуту, Пиварић шутира директно из слободног ударца, Стојковић поново брани. 

22.38 – Стојковић уз доста труда зауставља шут Мораеша.

22.32 – Шанса за Партизан, Ожеговић шутира, али голман Ковал брани тај ударац.

22.30 – ГОООЛ! Изједначење Динама, стрелац је Бајалски у 68. минуту.

Пробио је Динамо по десној страни преко Бесједина, убацио лопту у петерац одакле Бајалском није било тешко да смести лопту у мрежу. 

22.28 – Био је гост из Кијева у шанси за изједначење, Вида је главом шутирао ка голу Партизана, али још једном сјајни Стојковић чува мрежу Партизана.

22.17 – ГОООЛ! Мораеш сигурно изводи једанаестерац и смањује предност Партизана на 2:1.

22.16 – Пенал за Динамо, Ожеговић је играо руком у живом зиду након слободног ударца гостију.

22.05 – Почело је друго полувреме.

21.52 – Завршено је прво полувреме након којег Партизан има велику предност од 2:0.

Црно бели потпуно заслужено воде са 2:0 против Украјинаца, а у први план се истиче нападач Леандре Тавамба који одрађује велики део посла на утакмици. 

Партизан је као и против Видеотона у квалификацијама, након битне одбране Стојковића, кренуо одлучније напред из чега су се изродила два поготка.

Динамо је умало примио и трећи гол, након великог кикса голмана Ковала, који је ипак успео у последњем моменту да избаци лопту са гол линије.  

21.47 – ГООООООЛ! Тавамба дуплира предност Партизана у 42. минуту. 

Велики посао одрадио је Евертон на средини терена одузевши лопту противнику, Сума потом проиграва Тавамбу који у налету пролази између двојице играча и матира голмана Динама. 

21.40 – ГООООООЛ! Ожеговић доводи Партизан у вођство од 34. минута. 

Брзо изведен аут ка Тавамби који се сјајно сналази у шеснаестерцу противника, упућује правовремену лопту ка Ожеговићу који је спроводи у мрежу Динама. 

21.30 – Велика шанса за госте, Гонзалес је са седам метара изашао у ситуацију један на један са голманом Стојковићем који је попут хокејашког голмана спасао гол Партизана.

21.24 – Узвраћа Динамо, Стојковић брани шут Гонзалеса са двадесетак метара. 

21.23 – Велика шанса за Партизан, након дуплог паса Тавамбе и Суме, Евертон је шутирао право у голмана Динама.

21.05 – Почео је меч на стадиону Партизана.

20.32 – Познати су састави обе екипе:

Партизан: Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић - Евертон, Радин - Јанковић, Тавамба, Сума - Ожеговић.

Динамо Кијев: Ковал - Кеџиора, Вида, Кадар, Пиварић - Бујалски, Сидорчук - Циганков, Гармаш, Гонзалес - Кравец.

20.30 – Атмосфера на празном стадиону Партизана пред меч са Динамом

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво