Ђукић: У Европи се не праштају грешке

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да његову екипу очекује тежак меч против Динама из Кијева и да се нада да ће то бити последња утакмица коју ће црно-бели играти пред празним трибинама.

"Очекује нас тежак меч против Динама из Кијева, то је екипа која је на папиру сигурно фаворит у нашој групи. То је озбиљна екипа, екипа великог реномеа и угледа. Очекује нас тежак меч, али то је велика прилика да направимо добар резултат и да са три бода стекнемо лепу залиху", рекао је Ђукић новинарима у Београду.

Фудбалери Партизана у четвртак од 21.05 дочекују Динамо из Кијева у другом колу Лиге Европа пред празним трибинама због казне Уефа.

"То су чудне утакмице, видели смо против Видеотона да је то сабласна атмосфера. Међутим, шта је ту је. Морамо да одиграмо још ту једну и надам се да ће то последња коју ћемо играти пред празним трибинама, да ћемо научити лекцију и да се такве ствари више неће дешавати. Морамо да се привикнемо на тај амбијент и да освојимо три бода", рекао је Ђукић.

"Сви губимо, губи клуб, губи и публика, губе играчи и тренери. Играти фудбал без публике нема смисла. Ово је велика представа која захтева пун стадион. Штета за Београд и за српски фудбал. Надам се да смо једном за свагда научили лекцију и да ћемо почети да се понашамо у складу са правилима", додао је тренер Партизана.

Партизан је у прошлом колу Супер лиге Србије победио Рад са 4:2. Водили су црно-бели на Бањици са 2:0, Рад је потом изједначио, али је шампион Србије успео да постигне још два гола и освоји сва три бида.

"У Европи се грешке скупо плаћају. Против Рада смо успели да се вратимо, али у Европи се губе утакмице ако дође до пада концентрације као што се нама десило против Рада. Морате да будете концетрисани 90 минута, јер Европа не прашта", рекао је Ђукић.

Ако се не рачуна украјински Суперкуп, Динамо је ове сезоне изгубио само од Јанг Бојса, с којим је Партизн играо 1:1 у првом колу Лиге Европа.

"Свака утакмица је утакмица за себе. Јанг Бојс их је победио, доминирао је, нису им дозволили да играју своју игру. То је модел који може да се искористи. Динамо је екипа која која је у свом шампионату доминира, екипа хоће да има посед. Такве екипе се осећају некомотно ако им одузмеш лопту. Треба доста агресије и ако им одузмемо лопту то ће бити добар начин да се неутралишу", рекао је Ђукић.

Ђукић је навео да голман Владимир Стојковић јуче није тренирао.

"Данас ће тренирати, надам се да ће бити спреман, али сачекачемо данашњи тренинг... Леви бек Немања Милетић је тренирао са кондиционим тренером, издржао је цео тренинг, данас се прикључује екипи", рекао је Ђукић.

Фудбалер Партизана Марко Јанковић навео је да ће бити врло важно како његова екипа почне меч.

"Играмо против озбиљне екипе. Штета што нема публике, навијачи би нам много значили, али морамо да се навикнемо на услове и да уђемо добро у тај меч. Колико добро уђемо уђемо у меч зависиће и резултат меча", рекао је Јанковић.

"Мислим да сви знају колико за нас значи Лига Европа, за већину нас је то велики изазов да видимо од чега смо. Имамо много мотивације, без обзира што нема публике, сигуран да ћемо сви бити максимално спремни. Увек идемо по три бода, тако ће бити и против Динама", додао је он.

У Групи Б Динамо је први на табели са три бода, иза су Партизан и Јанг Бојс са по јединим бодом, а Скендербег је последњи без бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво