Партизан славио на Бањици, Звезда рутински са Војводином

Фудбалери Партизана савладали су екипу Рада на Бањици са 4:2, фудбалери Црвене звезде били су бољи од Војводине са 2:0 у оквиру 11. кола Суперлиге Србије.

На Бањици, фудбалери Партизана победили су Рад са 4:2, док је у дербију 11. кола Црвена Звезда славила против Војводине са 2:0.

У првој данашњој утакмици Земун и Спартак су одиграли нерешено 1:1.

Фудбалери Чукаричког победили су на Бановом брду Борац из Чачка са 2:0. Стрелци за Чукарички били су Огњен Мудрински у 57. и Марко Доцић у 68. минуту.

Чукарички после ове победе има 19 бодова и налази се на деоби шестог места са Спартаком, док је Борац последњи, 16. са четири.

Офанзивно је екипа Ненада Лалатовића почела утакмицу, већ у уводним минутима створила је неколико добрих прилика, али је саша Мишић у тим тренуцима остао несавладан.

У 20. минуту Чукарички је створио прву праву прилику, али је голман Борца у ситуацији један на један одбранио шут Петра Мићина. Десет минута касније Чукарички је имао још једну добру прилику после корнера са леве стране, али је Борис Копитовић на два метра од гола лоше захватио лопту главом и проследио је мало поред гола.

Чукарички је наставио с офанзивном игром и у другом полувремену, а то је донело резултат у 57. минуту. Дринчић је центрирао са десне стране, међутим, право у голмана Мишића, али је њему лопта испала, дошла до Мудринског који ју је проследио у гол.

Борац је у 62. минуту умало дошао до изједначења, али је Филип Кнежевић ударцем са око 20 метара погодио стативу.

Шест минута касније Чукарички је дуплирао предност после сјајне акције целог тима. Милојевић је на левом боку проиграо Богосавца, а овај је на другој стативи пронашао Мудринског који је спустио лопту Доцићу на пенал, одакле је Доцић из прве шутирао и затресао мрежу Чачана.

Чукарички у наредном колу гостује Партизану, а Борац дочекује Радник.

Фудбалери Вождовца су у гостима победили Младост са 3:1. Вождовац је четврти на табели са 21 бодом, док је Младост на 11. позицији са 12.

Истим резултатом, 3:1, Напредак је на свом терену славио против Мачве и тако уписао четврту победу у шампионату.

Крушевачка екипа сада има 14 бодова и налази се на деветом месту на табели, док је Мачва 12. са два бода мање,

Победу од 3:1 је на свом терену оставио и Радник против Бачке, док је Раднички у Нишу са 1:0 победио Јавор.

Раднички из Ниша је пети на табели са 21 бодом, Радник је је осми са 15, Бачка је на 14. позицији са шест освојених бодова, док Јавор заузима претпоследње, 15. место са четири бода.

Овако је протекао дан у Суперлиги Србије:

20.50 – Крај меча, победа Партизана од 4:2 на гостовању на Бањици против Рада.

20.46 – ГОООООЛ! Тавамба можда и ставља тачку на овај меч. Камерунац се одлично заградио, а потом и прошао поново по левој страни и рутински савладао голмана Рада.

20.37 – ГОООООЛ! Партизан од 78. минута голом Јовановића води са 3:2.
Тавамба је прошао по левој страни, упутио лопту у петерац, тамо је настала гужва у којој се најбоље сналази Јовановић.

20.24 – Велика шанса за преокрет Рада, Лутовац се одлично снашао у шеснаестерцу Партизана, али је шут који је упутио завршио преко гола.

20.11 – ГОООООЛ! Изједначење Рада у 53. минуту. Вујачић је стрелац.
Одличан продор Денића по левој страни, уследио је прецизан центаршут ка Вујачићу који се одлично снашао и погодио гол Партизана.

20.06 – ГОООООЛ! Рад смањује на 2:1 у 47. минуту меча, стрелац је Зоњић.

Рад постиже гол из прве прилике на мечу, На одбијену лопту натрчао је и шутирао Денић, голман Партизана Јовичић је успео само да је одбије до Зоњића који постиже погодак.

20.05 – Почело је друго полувреме на Бањици. 

19.48 – Завршено је прво полувреме, Партизан након 45. минута води са 2:0. 

19.28 – ГОООООЛ! Митровић дуплира предност Партизана у 28. минуту.
Корнер је извео Ђуричковић, голман Рада Зоговић је кренуо на ту лопту, али није успео да је боксује, ту грешку користи Милан Митровић и постиже погодак главом.  

19.20 – У два наврата прети Партизан, прво је Милан Митровић одбијену лопту након корнера шутирао преко гола, а потом Тавамба након гурања у казненом простору успева да шутира, али такође преко гола противника.

19.15 – ГООООЛ! Партизан води са 1:0, стрелац у 15. минуту је Огњен Ожеговић.
Одлична лопта Ђуричковића у шеснаестерац Рада, на правом месту био је Ожеговић који је са пет метара сместио лопту у мрежу противника.

19.10 – Прва прилика на мечу за Партизан, шутирао је Ђуричковић, али је голман Рада Зоговић одбранио тај ударац.

19.00 - Почео је меч на Бањици.

18.55 - Ускоро почиње меч на Бањици, између Рада и Партизана. У истом термину игра се још пет мечева: Чукарички – Борац, Младост – Вождовац, Напредак – Мачва, Раднички Ниш – Јавор, Радник – Бачка.

18.55 – Крај меча. Звезда је савладала Војводину са 2:0. 

18.38 – Последња измена у Звезди, из игре излази стрелац другог поготка Канга, на терену је Пешић.

18.32 – Друга измена у Звезди, Аџић је на терену уместо Радоњића.

18.25 – ГООООЛ! Канга у 63. минуту дуплира предност Звезде. 
Поново након неколико кратких додавања отвара се простор за Звезду, овога пута тај простор отворио се Канги који са двадесетак метара веома снажно и прецизно шутира, а лопта завршава иза леђа Роцкова и у мрежи Војводине.

18.14 – Две одличне прилике за Звезду, прво Боаћи који је претрчао Саничанина, али је његов шут био изблокиран, а потом шут Канге унутар шеснаестерца који је голман Роцков одбранио.

18.08 – Почело је друго полувреме. 

17.48 – Завршено је прво полувреме на стадиону "Рајко Митић", Звезда голом Мичела Доналда води са 1:0.

Црвена звезда је потпуно доминирала и контролисала игру у првом полувремену. Црвено-бели су пропустили неколико прилика да постигну погодак пре него што је то урадио капитен Доналд у 29. минуту игре. 

Звезда велику разлику ствара на средини терена где релативно лако одузима лопту противнику, а потом уз неколико прецизних додавања вез већих проблема долази у шансу за погодак. 

Војводина је знаке "буђења" показала након примљеног гола, где је у два наврата искористила повлачење Звезде на своју половину, али није успела да озбиљније запрети београђанима. 

17.41 – Прва прилика за Војводину на мечу, Вукасовић је одлично пробио по левој страни, упутио повратну лопту на ивицу Звездиног шеснаестерца одакле је Којашевић шутирао преко гола. 

17.29 – ГООООЛ! Звезда води, стрелац у 29. минуту је капитен Мичел Доналд.  
Доналд је одузео лопту играчима Војводине на средини терена, упослио Боаћија којем се потом придружио на противничкој половини, Боаћи је вратио лопту Доналду, а капитен Звезде је савладао Роцкова. 

17.28 – Нова велика шанса за Звезду, након одличне акције Стојковић је упутио лопту по земљи у противнички петерац, Радоњић је шутирао поред гола. 

17.26 – Звезда прави прву измену на мечу, принудну јер због повреде Родић не може да настави меч. Уместо њега на терену је Гобељић.

17.14 – Велика шанса за Звезду, Боаћи је шутирао на асистенцију Канге, голман Војводине је одбранио његов, а потом и шут Родића који је имао много изгледнију шансу за погодак.

17.00 – Почео је меч на стадиону "Рајко Митић" између Црвене звезде и Војводине.

16.50 – Познати су састави Звезде и Војводине:

Звезда: Супић, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Радоњић, Боаћи

Војводина: Роцков, Лакићевић, Саничанин, Веселиновић, Антић, Јованчић, Вукасовић, Којашевић, Аврамовски, Суботић, Михајловић.

Резултати 11. кола Суперлиге Србије:

Недеља:
Земун - Спартак 1:1
Црвена звезда - Војводина 2:0
Чукарички - Борац 2:0
Младост - Вождовац Напредак - Мачва 3:1
Рад - Партизан 2:4
Раднички Ниш - Јавор 1:0
Радник - Бачка 3:1

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво