Обамејанг хет-триком вратио Дортмунд на чело Бундеслиге

Фудбалери Борусије Дортмунд победили су на свом терену Борусију Менхенгладбах са 6:1 у шестом колу Бундеслиге, а најзаслужији за тријумф био је Пјер-Емерик Обамејанг који је постигао хет-трик.

Дортмунд се вечерашњом победом вратио на чело шампионата Немачке, пошто сада има 16 бодова, два више од другопласираног Хофенхајма, а три више од Бајерна из Минхена.

Домаћин је до предности стигао голом Максимилијана Филипа у 28. минуту на асистенцију Обамејанга. Исти играч је 10 минута касније повисио на 2:0, да би се Обамејанг у листу стрелаца уписао у 45.

Габонац је у 49. минуту повисио на 4:0, а у 62. минуту комплетирао је хет-трик.

Гости из Менхенгладбаха почасни погодак постигли су у 66. минуту, а стрелац је био Ларс Штиндл. Коначан резултат на Вестфалену поставио је Јулијан Вигл у 79. минуту.

Борусија Менхенгладбах налази се на деветом месту Бундеслиге са осам бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво