Сити у форми незабележеној више од пола века, Јунајтед прати у стопу

Потрајало је док нису стигли до ове форме – а можда ни она неће предуго ни потрајати - али Манчестер сити игра фудбал који није предалеко од онога што су понекад готово апстрактни идеали Пепа Гвардиоле. По први пут од Блекбурна и сезоне 1958-1959 једна екипа у енглеској првој лиги постигла је пет или више голова (16 укупно) у три узастопне утакмице.

Иако је на почетку сезоне играо 3-3-2-2, а у последње време офанзивни ромб (4-1-3-2), Гвардиола је за гостовање Кристал Паласа, једине екипе у пет најјачих лига Европе која још увек није постигла гол - па и једине екипе у прве четири енглеске лиге која је изгубила првих шест мечева у сезони без поготка - одабрао благо асиметрични 4-1-4-1 систем.

Ситију није било лако да „отвори" екипу Кристал Паласа, коју од недавно, након неуспешне тактичко-филозофске револуције Франка де Бура, води Рој Хоџсон. Тек у финишу првог дела, чак након неколико добрих прилика „орлова" са Селхурст Парка, Манчестер сити је постигао гол. Предиван пријем-дриблинг Лерој Сане је довршио поготком. Ово је пети погодак младог Немца у сезони, у којој је упутио, спремите се сада, шест удараца на гол!

У наставку меча Сити није имао превише проблема да пробије средњи 4-4-2/4-4-1-1 блок Кристал Паласа. Без притиска на прву нападачку линију, лопта је лако долазила до Де Брујнеа и Силве у простору између линија, одакле су два Ситијева плејмејкера лако користили динамичну позициону структуру три офанзивна фудбалера (Санеа, Стерлинга и сјајног Агуера).

Голови су се само ређали, испресецани само стопостотним приликама.

Стерлинг је постигао гол у 51. минуту, а исто је урадио и осам минута касније. Серхио Агуеро је, без скока (толико су лоше стајали штопер Паласа) постигао гол главом после предивног центаршута Санеа, да би се комплетирао Фабијан Делф најлепшим голом на мечу.

Сити има 16 бодова, колико стоји и поред имена Манчестер јунајтеда, који је голом Ромелуа Лукакуа стигао до победе против Саутемптона, екипе која још увек није постигла гол на свом Сент Мерис стадиону.

Челси је стигао до своје 13 победе над Стоуком (овај тим ни од кога у Премијер лиги није изгубио више пута него од „плаваца"). Антонио Конте је пре меча рекао да је дошло време да Алваро Мората „повуче" тим и покаже сав свој квалитет, а некадашњи нападач Реал Мадрида и Јувентуса урадио је управо то, постигавши хет-трик. Педро, још један шпански репрезентативац, допринео је такође убедљивој победи шампиона (4:0).

Вотфорд је на гостовању победио Свонси са 2:1, док је Евертон после преокрета истим резултатом савладао Борнмут. Барнли и Хадерсфилд играли су нерешено без голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво