Бајерн господари Руром, Аугзбург незадржив

Фудбалери Бајерн Минхена победили су у гостима Шалке са 3:0, док је Аугзбург на свом терену са 1:0 савладао Ред Бул Лајпциг. Волфсбург и Вердер су играли нерешено, 1:1, у утакмицама петог кола немачке Бундеслиге.

Бајерн је у Гелзенкирхену у потпунуости надиграо Шалке и тако дошао до друге узастопне првенствене победе. Баварци су повели у 25. минуту голом Роберта Левандовског из једанаестерца, да би само четири минута касније Хамес Родригес повисио на 2:0.

Коначан резултат поставио је Артуро Видал у 75. минуту, на асистенцију Родригеса.

Српски репрезентативац Матија Настасић одиграо је цео меч за Шалке.

Аугзбург је код куће победио вицешампиона Немачке, и тако је успео да дође до трећег узастопног првенственог тријумфа. Једини гол на утакмици постигао је Михаел Грегорич у четвртом минуту.

У дуелу Волфсбурга и Вердера домаћин је имао предност од 28. минуту поготком Дивока Оригија, али је Фин Бартелс гостима у 56. минуту донео изједначење, а касније ће се испоставити и други бод у сезони.

Бајерн после пет утакмица заузима прво место са 12 бодова и утакмицом више од Борусије Дортмунд која има десет на другом месту, колико има и трећепласирани Аугзбург.

Раније је Борусија Менхенгладбах са 2:0 победила Штутгарт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво