Мини фудбал: Српски представници у 32 најбоља тима

Прошлог викенда, у Термама Чатеж у Словенији одржан је други турнир Лиге шампиона у Мини фудбалу. Од пет српских представника, чак три екипе избориле су пласман међу 32 најбоља тима.

У конкуренцији 80 екипа из више од 40 европских земаља, наши тимови поново су оставили добар утисак. Екипа Полимарка поновила је прошлогодишњи успех, победом над Поругалцима дошла до 1-16 финала, где су поред боље и конкретније игре примили гол у последњем нападу од екипе из Варшаве, који их је коштао пролаза медју 16 најбољих. Медју најбољим играчима у екипи Полимарка били су капитен Владимир Тешић и дугогодишњи репрезентативац Македоније у Фудбалу, Јанчевски који је био и најбољи стрелац тима. 

Екипа Док из Шапца бриљирала је у групи где су лако заузелипрво место, медјутим у 1-16 финала, Румунски Клуж добро се бранио. Било је 2:2, када је Док најпре промашио пенал за победу у последња три минута, а онда су у пенал серији, Румуни имали више среће и прошли даље.Вођа екипе, доктор Миленко Матић предводио је изванредну екипу, одлично припремљену која је играла храбро, без респекта према ривалима, али три промашен пенала на једном мечу, донела су им ново искуство које ће им наредне године много значити у борби за бољи пласман.
Одличан утисак оставили су дебитанти из Новог Сада, играчи Типекса, који такође нису имали среће у 1-16 финала, где су тек после пенала елиминисани од румунског тима Олд Бојс. Пре тога, лако су савладали одличну шпанску екипу из Валнсије. Млад тим Типекса, играо је можда и најлепши, најразноврснији фудбал у нокаут фази такмичења, срећа у пенал серији није им била наклоњена.
У групној фази такмичење су завршиле екипе Јапан Тобако и Уникредит. Имали су изузетно тешке противнике у групној фази, али и поред тога приказали су добру игру и велику борбеност.
Челни људи српске асоцијације мини фудбала, Дејан Боромиса, Зоран Здравковић и Јован Василијевић, задовољни су учешћем наших тимова. Иако је недостајало и мало среће како би неки од наших тимова прошао и медју 16 најбољих, у наредним годинама, јасно је да ће се српски тимови борити и за пласман у саму завршницу европских такмичења. Напредак наших екипа је евидентан. 
Шампион Европе постала је екипа ДАДИ из Црне горе која је у финалу савладала тим Екоса из Босне и Херцеговине, пеналима 12:11. У послуфиналу, такмичење су завршиле две екипе из Румуније које су словиле за највеће фаворите такмичења. Прошлогодишњи шампион Европе, екипа из Мадјарске, није успела да додје до полуфинала и саме завршнице. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи