Црвена звезда напада БАТЕ за прве бодове у Европи

Фудбалери Црвене звезде дочекују БАТЕ Борисов у првом колу Групе Х Лиге Европе. Сусрет се игра на стадиону „Рајко Митић“ од 21.05. Директан пренос је на нашем Првом програму, а дуел можете пратити и путем лајв стриминга на порталу РТС-а.

Звезда игра против БАТЕ Борисова прву утакмицу после десет година у групној фази неког европског такмичења. Црвено-бели ће бити фаворит у сусрету против белоруског клуба, пред попуњеним стадионом у Љутице Богдана.

Звезда је један од само три клуба који је прошао у групну фазу Лиге Европе, а да је квалификације почео у првом колу. Осим ње, ту су Скендербег и Макаби Тел Авив.
Црвено-бели имају све четири победе на свом терену током квалификација, док је БАТЕ добио две од три утакмице на гостовањима ове сезоне у Европи.

БАТЕ победу на страни у групној фази европског такмичења чека осам утакмица. Последњи тријумф остварен је 2012. године у Лилу. Тим тренера Александра Јермаковича је у паду форме последњих месеци, а ове сезоне после 21 кола заузима треће место у првенству Белорусије са 45 бодова, четири бода мање од водећег Динамо Минска.

Звезда и БАТЕ ће први пут играти међусобно.

Црвено-бели су се само два пута састали са неким клубом из Белорусије, када су 2012. године елиминисали Нафтан из Новополоцка у другог кола квалфикација за Лигу Европе.

Црвено-бели су 19. јула те године победили у првој утакмици у Витебску са 4:3, док су седам дана касније у реваншу у Београду играли 3:3.

БАТЕ је пре две године играо двомеч са Звездиним "вечитим ривалом" Партизаном у баражу за Лигу шампиона, у коме је због гола у гостима изборио пласман у групну фазу.

Белоруски клуб је био бољи у првој утакмици у Борисову и победио са 1:0, док је у Београду, крајем августа 2015. године, поражен са 2:1.

Украјински арбитар Јевхен Арановскиј судиће фудбалерима Црвене звезде против БАТЕ Борисова у Лиги Европе. Помоћници ће му бити Олександр Војтјук и Серхиј Бекер, додатне судије Серхиј Бојко и Анатолиј Абдула, а четврти арбитар Семен Шлончак.

Утакмица на стадиону "Рајко Митић" у Београду пoчињe у 21.05, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво