Партизан против Јанг бојса започиње нову европску одисеју

Фудбалери Партизана играју у Берну против Јанг бојса меч првог кола Групе Б Лиге Европе. Утакмица је на програму од 19.00 часова. Одложени снимак сусрета је од 23.05 на Првом програму РТС-а. Ток меча пратите на нашем порталу.

Почиње Лига Европе. Први пут у овом такмичењу Србија има два представника, црно и црвено-беле. Шампион Србије Партизан налази се у групи са Јанг бојсом, Динамом из Кијева и Скендербегом. Први дуел Партизан игра у Берну, против лидера шампионата Швајцарске, сјајне екипе Адија Хутера.

Партизан и Јанг бојс се до сада никада нису састајали у Уефиним такмичењима, а оба клуба имају доста искуства играња у групним фазама континенталних надметања. Црно-бели су непоражени на три утакмице на гостовањима ове године у Европи, док је Јанг бојс славио на три од последње четири утакмице на домаћем терену.

Јанг бојс је у претходном колу швајцарског првенства победио Лугано, још једног учесника Лиге Европе, и тако прекинуо низ од три утакмице без победе. Меч у Берну у добром расположењу дочекују и фудбалери српског шампиона, после победе над Младошћу из Лучана у последњем колу Супер лиге.

Ни Партизан ни Јанг бојс немају добра искуства са швајцарским, односно српским клубовима.

Црвена звезда је елиминисала Јанг бојс у другом колу квалификација за Лигу Европе у сезони 2004/05, док је Тун елиминисао Партизан у плеј-офу квалификација за то такмичење у сезони 2013/14.

Освајач дупле круне у Србији са великим амбицијама улази у овосезонско војевање у Европи. Екипа Мирослава Ђукића ће покушати – а ти циљеви су јасно прокламовани можда по први пут у новијој историји српског фудбала – да презими у Европи. Пре две сезоне, иако је имао три победе у групи (од чега прве и тиме историјске тријумфе на тлу Немачке и Холандије), Партизан није успео да у једној сезони, али у две календарске године, игра европски фудбал. Пар стотина секунди делило је тим који је тада водио Љубинко Друловић од истински великог успеха, а ова генерација црно-белих (у којој су, из поменуте сезоне, остали само Вулићевић, Илић и Јевтовић) има велики мотив да направи искорак, на неки начин и надомести пропуштено и стигне до нокаут фазе Лиге Европе. 

Главни судија меча у Берну, првог на том тешком путу, биће Румун Иштван Ковач. Помоћници су Василе Маринеску и Овидију Артене, додатне судије Маријуш Аврам и Хоратију Фесник, а четврти арбитар Александру Кереј.

Сусрет почиње у 19.00 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво