Читај ми!

Милојевић: Верујемо у себе, немамо чега да се плашимо

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да његови фудбалери верују у себе и да немају чега да се плаше пред почетак Лиге Европа. Доналд: Било би опасно да се опустимо. Утакмица Црвене звезде и БАТЕ Борисова игра се у четвртак у 21.05 на стадиону "Рајко Митић" у Београду, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

"Дошли смо до оног што је цела звездашка јавност дуго чекала. Звезда се поново враћа на место где апсолутно припада. Када немаш разлог да се плашиш, немаш разлог ни да имаш притисак. Притисак треба да буде што мањи. Када верујеш у себе и у тим, немаш чега да се плашиш", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре у Београду.

Црвено-белима ће то бити прво учешће у групној фази неког европског такмичења после 10 година. Милојевић ће моћи да рачуна на све играче, пошто Звезда "нема проблема" с повређеним играчима, осим Бранка Јовичића, а истакао је да "увек има дилему око састава".

"Трудићемо се да направимо што бољи резултат, уживаћемо, као и публика с нама. Даћемо све од себе. Желимо да Звезда сваке године буде учесник овако великих такмичења. Апсолутно смо спремни, играчи су мотивисани. Даћемо све од себе, као што смо давали и до сад", казао је Милојевић.

Када је реч о наредном противнику, екипи БАТЕ Борисов, тренер црвено-белих је навео да је то искусна екипа.

"Чињеница је да не мењају пуно играче, искусна су екипа, гаје свој стил. Апсолутно доминирају у свом првенству. Не знам која је њихова права снага, али у сваком тренутку знају шта раде. Очекује нас лепа и добра утакмица", додао је он.

На констатацију да клубови из бивших совјетских република, као и Немачке, не одговарају српским тимовима, Милојевић је рекао да се не оптерећује тиме.

"Хајде да пробамо да то променимо у нашу корист, ако је некад било тако. То су чврсте, дисциплиноване и јаке екипе, које играју много снажно и агресивно. Ако на то не одговорите, буквално немате никакве шансе", рекао је тренер црвено-белих.

Милојевић није могао да одговори да ли је БАТЕ јачи или слабији противник од Краснодара, с којим је Звезда играла бараж. Рекао је да ће предстојећа утакмица бити "сасвим другачија".

По његовим речима, Звезда ће тражити своју шансу у конкуренцији БАТЕ Борисова, Келна и Арсенала.

"Наш менталитет је да се врло брзо задовољавамо постигнутим резултатима, а то не сме да се дешава. Лествицу увек морате да постављате више. Пробаћемо да направимо што бољи резултат. Урадићемо све да не будемо они који ће само да учествују, јер је резултат једино мерило", рекао је Милојевић.

Упитан да ли Звезди одговара то што ће прво коло играти на свом стадиону против БАТЕ-а, Милојевић је одговорио да то ништа не значи.

"Морамо да играмо са свима. Арсенал је сигурно фаворит, али шта то значи? И они морају да играју утакмице. Све су пођеднако тешке и пођеднако лаке. Свеједно нам је с ким играмо прву утакмицу, као што ми је било и у квалификацијама да ли ћемо играти код куће или на страни", рекао је тренер.

Он је истакао и да му је веома битно то да се фудбалери црвено-белих брзо трансформишу из домаћег првенства у европско такмичење и обрнуто.

"Када нешто направите, очекује се да превазиђете то што сте урадили. Даваћемо све од себе. Утакмица са БАТЕ-ом није много другачија од неке друге коју ћемо играти. Играчи су то прихватили. Трудићемо се да будемо бољи. Не могу да кажемо колико ћемо бити бољи. Сами себи смо показали да имамо потенцијал и на нама је да из утакмице будемо што бољи", навео је Милојевић.

По његовим речима, спортисти морају да се носе с притиском, да га не осећају, и да морају да се концентришу само на рад и оно што желе.

Доналд: Било би опасно да се опустимо

Капитен фудбалера Црвене звезде Мичел Доналд рекао је да његовој екипи није тешко да буде мотивисана и концентрисана пред почетак Лиге Европа.

"Није тешко бити мотивисан и концентрисан, а опасно је бити опуштен. Много причамо међусобно, анализирамо и свесни смо какве противнике имамо. Волимо игру, фудбал", рекао је Доналд новинарима на стадиону Звезде.

Звезда ће у четвртак на свом терену играти против БАТЕ Борисова прво коло Лиге Европа. Осим њих, у Групи Х су још Арсенал и Келн. Црвено-белима ће то бити прво учешће у групној фази неког европског такмичења после 10 година.

Када је реч о првом ривалу, Доналд је казао да ће "бити тешко", као и против сваког јер су у овој фази такмичења сви противници добри.

"БАТЕ је јак и добар тим, такође и искусан. Биће лепа утакмица. Надам се пуном стадиону. Очекивања су велика", казао је Доналд. Он је истакао да је задовољан тимом.

"Сви који су дошли, донели су нешто своје, нешто екстра, неко више, а неко мање. За кратко време смо успели да урадимо велике ствари. Сви можемо да се ослонимо једни на друге", рекао је Доналд.

Звезда је у уторак имала први тренинг на новом терену стадиона "Рајко Митић".

"Терен делује добро, свакако боље него што је био. Биће потребно време да 'легне'", казао је Доналд.

Холандски фудбалер је два пута био стрелац, оба пута из слободног ударца, против Јавора у прошлом колу српског првенства, као и Иртиша у квалификацијама. Он је одговорио са "наравно" на питање да ли би волео да буде стрелац и против БАТЕ-а.

"Лепо је када дате гол, ја сам до сада дао два из слободног ударца. Свакако је да ћу се трудити да постигнем још који", рекао је Доналд. Он у одсуству Ненада Милијаша предводи екипу као капитен, за шта је истакао да му је посебна част.

"Лепо је када вас сви у свлачионици, од играча до стручног штаба, предложе за капитена. Увек сам свој. И пре него што сам постао капитен, много сам причао, разговор је веома важан. То је моја личност, трудим се да разговарам са свима и то је на крају оно што ми је донело траку", рекао је Доналд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво