Читај ми!

Црвена звезда почиње дуго чекану групну фазу

Фудбалски клуб Црвена звезда играће у четвртак против БАТЕ Борисова прву утакмицу после 10 година у групној фази неког европског такмичења. Утакмица првог кола Групе Х Лиге Европа почеће у четвртак у 21.05 на стадиону "Рајко Митић" у Београду, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Црвено-бели ће бити фаворит у сусрету против белоруског клуба, пред према очекивања попуњеним стадионом у Љутице Богдана.

Звезда је један од само три клуба који је прошао у групну фазу Лиге Европа, а да је квалификације почео у првом колу. Осим ње, ту су Скендербег и Макаби Тел Авив.

Црвено-бели имају све четири победе на свом терену током квалификација, док је БАТЕ добио две од три утакмице на гостовањима ове сезоне у Европи.

БАТЕ победу на страни у групној фази европског такмичења чека осам утакмица. Последњи тријумф остварен је 2012. године у Лилу.

Тим тренера Александра Јермаковича је у паду форме последњих година, а ове сезоне после 21 кола заузима треће место у првенству Белорусије са 45 бодова, четири мање од водећег Динамо Минска.

Екипа БАТЕ-а ће током дана допутовати у Србију, летом из Минска који је удаљен више од 1.000 километара.

Звезда и БАТЕ ће први пут играти међусобно.

Звезда се само два пута састала са неким клубом из Белорусије, када је 2015. године елиминисала Нафтан из Новополоцка у другог кола квалфикација за Лигу Европа.

Црвено-бели су 19. јула те године победили у првој утакмици у Витебску са 4:3, док су седам дана касније у реваншу у Београду играли 3:3.

БАТЕ је исте године играо двомеч са Звездиним "вечитим" ривалом Паритзаном у баражу за Лигу шампиона, у ком је због гола у гостима изборио пласман у групну фазу.

Белоруски клуб је био бољи у првој утакмици у Борисову и победио са 1:0, док је у Београду крајем августа 2015. годне поражен са 2:1.

Украјински арбитар Јевхен Арановскиј судиће фудбалерима Црвене звезде против БАТЕ Борсиова у Лиги Европа. Помоћници ће му бити Олександр Војтјук и Серхиј Бекер, додатне судије Серхиј Бојко и Анатолиј Абдула, а четврти арбитар Семен Шлончак.

Утакмица  на стадиону "Рајко Митић" у Београду пoчињe у 21.05, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво