Читај ми!

Нерешено на Енфилду, Сити протутњао Ротердамом

Ливерпул и Севиља одиграли су нерешено 2:2 на Енфилду у мечу првог кола Лиге шампиона. Манчестер сити убедљиво је у Ротердаму савладао домаћи Фејнорд са 4:0 док је Реал био сигуран у Мадриду против АПОЕЛ-а. Тотенхем на Вемблију славио против Дортмунда 3:1, Бешикташ надиграо Порто.

Фудбалери Реал Мадрида почели су одбрану титуле у Лиги шампиона победом на свом терену против кипарског АПОЕЛ-а од 3:0, у утакмици првог кола Групе Х.

Реал је победио головима двоструког стрелца Кристијана Роналда, који је постигао голове у 12. минуту и 51. минуту из једанаестерца, а стрелац је био и Серхио Рамос у 61. минуту.

Роналдо је са 12 голова постао играч са највише постигнутих голова из пенала у Лиги шампиона.

У другој утакмици у тој групи Тотенхем је на лондонском Вемблију победио Борусију из Дортмунда са 3:1.

Домаћи су повели преко Сон Хунг Мина у четвртом минуту, а изједначио је Андриј Јармоленко у 11. минуту. Четири минута касније предност Тотенхему донео је Хари Кејн, а он је победу обезбедио својим другим голом на утакмици, у 60. минуту. То је тек друга победа Тотенхема на Вемблију у последњих 12 утакмица.

У Групи Е Ливерпул је на Енфилду одиграо нерешено 2:2 са Севиљом.

Гости су повели у петом минуту голом Висана Бен Једера, а "црвени" су изједначили преко Роберта Фирмина у 21. минуту. Вођство екипи Јиргена Клопа донео је Мохамед Салах у 37. минуту, а прилику да удвостручи предност пропустио је Фирмино у 42. минуту када је промашио пенал. Шпански тим освојио је бод поготком Хоакина Корее у 72. минуту.

У другом мечу у тој групи Марибор је као домаћин одиграо нерешено 1:1 против Спартака из Москве.

Руски тим повео је голом Александра Самедова у 59. минуту, а бод Марибору донео је Дамјан Бохар голом у 85. минуту.

У Групи Ф Манчестер сити је као гост победио Фејнорд са 4:0. Двоструки стрелац био је Џон Стонс у другом и 63. минуту, а голове су постигли и Серхио Агуеро у 10. и Габријел Жезус у 25.

Фудбалери Шахтјора су у Харкову победили Наполи са 2:1. Стрелци за украјински тим били су Тајсон у 15. и Фереира у 58. минуту. Једини гол за екипу из Напуља постигао је Аркадијуш Милик у 71. минуту из пенала.

Групи Г Бешикташ је на гостовању победио Порто са 3:1. Андерсон Талиска довео је турски тим у вођство у 13. минуту, а Порто је изједначио аутоголом Душка Тошића у 21. минуту. Седам минута касније црно-бели из Истанбула повели су преко Џенка Тосуна, а победу је обезбедио Рајан Бабел у 84. минуту.

Дебитант у Лиги шампиона Лајпциг одиграо је на свом терену 1:1 са Монаком.

Лајпциг је повео у 33. минуту голом Емила Форсберга, а минут касније изједначио је Јури Тиелманс.

Овако су протекли мечеви у Лиги шампиона:

20.40 - Завршени су мечеки првог кола: Ливерпул - Севиља 2:2, Марибор - Спартак Москва 1:1, Фејенорд - Манчестер сити 0:4, Шахтјор - Наполи 2:1, Порто - Бешикташ 1:3, Лајпциг - Монако 1:1, Реал Мадрид - АПОЕЛ 3:0, Тотенхем - Борусија Дортмунд 3:1.

22.31 - ГОООЛ! Бохар постиже изједначујући погодак за Марибор, 1:1 у Словенији. Рајан Бабел доводи Бешикташ у вођство 3:1.

22.17 - ГОООЛ! Кореа постиже погодак за Севиљу, 2:2 на Енфилду.

22.13 - ГОООЛ! Самедов постиже погодак за Спартак у Марибору. Милик стрелац из пенала за Наполи.

22.06 - ГОООЛ! Рамос стрелац за Реал, нови погодак Стонса за Сити. 

22.02 - ГОООЛ! Фереира стрелац за Шахтјор који води са 2:0 против Наполија. Нови погодак Харија Кејна у Лондону, Тотенхем води са 3:1. 

21.55 - ГОООЛ! Реал води са 2:0, стрелац Роналдо из пенала!

21.50 - Настављени мечеви широм Европе.

21.35 - Полувреме на мечеви првог кола Лиге шампиона: Ливерпул - Севиља 2:1, Марибор - Спартак Москва 0:0, Фејенорд - Манчестер сити 0:3, Шахтјор - Наполи 1:0, Порто - Бешикташ 1:2, Лајпциг - Монако 1:1, Реал Мадрид - АПОЕЛ 1:0, Тотенхем - Борусија Дортмунд 2:1.

21.23 - ГОООЛ! Лајпциг води против Монака, стрелац Форсмерг. Само два минута касније Јури Тилеманс изједначује на 1:1. Салах доводи Ливерпул у вођство, 2:1 на Енфилду.

21.11 - ГОООЛ! - Сити се распуцао, Габриел Жесус повећава на 3:0.

21.08 - ГОООЛ! - Фирмињо стрелац за Ливерпул који изједначује на 1:1. Нерешено и у Порту аутоголом Тошића.

21.02 - ГОООЛ! Дортмунд изједначује на 1:1 преко Јармоленка, Бешикташ је повео против Порта, стрлац Балиска. Роналдо стрелац за вођство Реала од 12. минута. Хари Кејн поново доводи Тотенхем у вођство, 2:1 у Лондону. Шахтјор води против Наполија голом Тајсона.

20.56 - ГОООЛ! Сити води са 2:0 против Фејнорда, стрелац Серхио Агуеро.

20.50 - ГОООЛ! Бен Једер стрелац за Севиљу у Ливерпулу. Манчестер Сити је повео против Фејнорда голом Џона Стонса на асистенцију Давида Силве, у Лондону голом Сона Тотенхем такође води против Дортмунда.

20.45 - Почели мечеви првог кола Лиге шампиона широм Европе:

Е група: Ливерпул - Севиља, Марибор - Спартак Москва
Ф група: Фејенорд - Манчестер сити, Шахтјор - Наполи
Г група: Порто - Бешикташ, Лајпциг - Монако
Х група: Реал Мадрид - АПОЕЛ, Тотенхем - Борусија Дортмунд

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво