Читај ми!

Ђукић: Почиње тежак циклус и веома је битно побеђивати

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да очекује тежак меч против Младости из Лучана, али је истакао да његова екипа иде на победу у свим наредним мечевима.

"Свака победа је веома битна, почиње тежак циклус и веома је битно побеђивати. Младост је тешка и тврда екипа, биће тешко, али се надам да ћемо ући озбиљно у тај меч", рекао је Ђукић новинарима на стадиону Партизана.

Фудбалери Партизана у суботу дочекују Младост у утакмици осмог кола Супер лиге Србије. Црно-бели су шести на табели са 13 бодова, док је Младост десета са осам.

Меч се игра од 21.00, па је новинаре занимало да ли Ђукић може да обећа, на пример, навијачу из Шапца који мора касно да се врати кући после утакмице, добру партију и победу.

"Да га зовнем да преспава код мене?", упитао је прво Ђукић кроз осмех.

"Трудићемо се да оде задовољан кући, трудићемо се да Партизан одигра добру утакмицу и задовољи навијаче", додао је тренер Партизана.

Ђукић је рекао да на предстојећем мечу неће моћи да рачуна на Небојшу Косовића и Сејдубу Суму због повреда, као и на Милана Радина због картона. Тренер Партизана је најавио да су сви нови играчи спремни за меч.

"Задовољан сам екипом коју смо формирали, брзо ће се уходати у систем и брзо ће нам донети резултате", рекао је Ђукић. Он је посебно похвалио Зорана Тошића.

"Тошић је спреман да игра. Јуче смо сви били одушевљени њим, јер видите озбиљног играча и дечка који је за пример. Израстао је у врхунског играча и заиста је пример свима у свлачионици. Он је велико појачање за нас", рекао је Ђукић.

Ђукић је похвално говорио и о Немањи Антонову, левом беку.

"То је озбиљан играч. Стручни штаб има слатке муке, имамо три озбиљна играча на тој позицији. То нам даје опцију и да одмарамо, ротирамо играче, бирамо решења... Све три опције су у игри", рекао је Ђукић.

Редове Партизана појачао је и нападач Огњен Ожеговић, некадашњи фудбалер Црвене звезде. Његов долазак изазвао је бројне коментаре међу присталицама црно-белих.

"Не прати њега ништа, створила се вештачка фрка, непотребна. Ми у екипи имамо три црнца, једног муслимана, зашто не би могао неко ко је некад био у Звезди? И Звезда има играче који су били у Партизану. Ово је 21. век и не видим никакав проблем. То су нормалне ствари у нормалном свету. Ожеговић је дете које хоће да се докаже овде и ми ћемо му дати шансу. Има подршку свих, желимо да постане озбиљан играч. Он нема потребе за фрком, за тензијом, скидам сву тензију са њега", рекао је Ђукић.

Тренер Партизана је истакао да се "нешто позитивно дешава у српском фудбалу", после пласмана црно-белих и Црвене звезде у групну фазу Лиге Европе, као и после добрих резултата репрезентације, која је близу пласмана на Светско првенство. 

"Не смемо се уљуљкивати, већ морамо наставити да радимо. Ми се не задовољавамо пласманом у Лигу Европе, већ хоћемо да направимо озбиљан посао у том такмичењу. Сви заједно можемо да направимо нешто", рекао је Ђукић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво