Галас позвао саиграче да играју борбеније

Капитен фудбалера Арсенала Вилијам Галас позвао је данас младе играче своје екипе да играју борбеније рекавши да су храброст и пожртвованост важни исто колико и техника уколико један тим жели да освоји Премијер лигу.

Галас је забринут да талентовани фудбалери Арсенала не пружају увек потребну жељу на утакмицама. Признао је да је у последње време било много расправа међу члановима тима на терену али и у свлачионици.

"Морамо да схватимо да можемо постати шампиони само ако сваког викенда играмо велике утакмице и храбро се боримо. Играли смо против екипа које се не плаше да на нашем стадиону играју добро против нас, а то је постало опасно за Арсенал", рекао је Галас. Арсенал је прошлог викенда забележио четврти овосезонски пораз, други на свом терену, од Астон Виле (2:0), после којег у борби за титулу заостају за водећим Челсијем и Арсеналом девет бодова.

"На утакмицама не играмо довољно храбро. Мислим да морамо да постанемо војници, морамо да будемо ратници. Постоје тимови који могу добро да играју против нас, а ми морамо да будемо у стању да се суочимо са њиховим нападима. Тако ће играчи изградити карактер и стећи искуство", додао је.  Галас је нагласио да јавно говори о проблемима јер "постоје ствари које се не смеју толеристи", али и да жели да преузме одговорност на себе јер носи капитенску траку.  Галас је прошле сезоне критикован због дрског понашања када је Арсеналу досуђен једанаестерац у последњим минутима меча против Бирмингема. Он је рекао да је тада своје понашање сматрао оправданим.

Један инцидент ове сезоне веома је узрујао француског репрезентативца. "Када сте капитен прилазе вам фудбалери да разговарају о другом саиграчу... Жалећи се на њега... Током меча разговарате са тим фудбалером, а он вас увреди. Дошло је време када више не знате како да реагујете на поједине ствари", рекао је.  Галас није желео да каже о коме се ради, али је рекао да се тај инцидент догодио током Арсеналовог напада на утакмици.  "Покушавам да се одбраним а да не одам о коме је реч. Ово је фрустрирајуће, имам 31 годину, а тај фудбалер је шест година млађи од мене", додао је.  Француз је истакао да младим фудбалерима Арсенала није гарантовано да ће надмашити "златну генерацију" Манчестер јунајтеда са Дејвидом Бекамом, Полом Сколсом и Гаријем Невилом, који су успели да направе успешне каријере након играња за млади тим.

"Наши играчи могу да направе исти успех, али проблем је у томе што су млади фудбалери Манчестера освојили неки трофеј. Велики уговори који сада имају тинејџери Арсенала, на које су звезде Јунајтеда дуго чекале, могу бити одлучујући фактор. То прави велику разлику", оценио је Галас.  Галас је освојио две титуле првака Премијер лиге са Челсијем и до краја каријере жели да освоји још неки трофеј.  "Морам да освојим нешто ове године. Арсенал мора да освоји нешто. Прошло је четири године од када је клуб освојио последњи трофеј, а то није добро. Још једна година без титуле била би велики неупсех", рекао је.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво