Читај ми!

Фудбалери Србије срећни и опрезни после победе против Ирске

Фудбалери Србије су били сјајни расположени после победе на гостујућем терену али нису дозволили да их понесе еуфорија. Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је његова екипа направила велики корак ка пласману на Светско првенство и да се нада да ће то потврдити и утакмица у претпоследњем колу против Аустрије.

"Огроман корак, можда не по квалитету, али одиграли смо утакмицу какву смо морали и забележили најважнију победу у овом квалификационом циклусу. Велики корак према Русији, ова генерација заслужује велико такмичење. Надам се да ћемо решити све у наредној утакмици, осигурати пласман и у Београду славити сви заједно", рекао је Ивановић новинарима у Даблину.

Србија је победила Ирску у Даблину са 1:0 и учврстила се на првом месту на табели са четири бода више од другопласираног Велса, два кола пре краја. У претпоследњем колу Србија ће 6. октобра играти на гостујућем терену против Аустрије, а три дана касније екипа Славољуба Муслина завршиће квалификације утакмицом против Грузије на домаћем терену. Ако Србија победи Аустрију пласираће се на Светско првенство.

"Имали смо много дуела на сваком делу терена, био је велики притисак. Борили смо се за сваку лопту, а прву акцију коју смо одиграли, постигли смо гол. Али те ствари нису важне, важна су огромна три бода. Ми смо квалификације почели са циљем и самопоуздањем да у свакој утакмици идемо на победу. Против Аустрије ћемо ићи на победу, да решимо све и направимо велику фешту у Београду", додао је српски капитен.

Репрезентативац Србије Душан Тадић рекао је да његова екипа против Ирске није показала најбоље издање, али да му је драго због победе јер је на добром путу да се пласира на Мундијал.

"Нисмо најбоље кренули они су нас изненадили пресингом, били су агресивни и играли на дуге лопте. Нисмо желели да примимо гол па да после јуримо резултат. Али после полувремена смо дали гол, спојили пар акција и видело се да квалитет може да дође до изражаја. Криво ми је што смо добили црвени картон, да није било тога имали бисмо више простора и раније бисмо завршили утакмицу, а овако смо морали да стрепимо до краја. Учинићемо све да победимо Аустрију јер не желимо да чекамо последњу утакмицу у групи", рекао је Тадић.

Он је навео да је утакмица била тешка и захтевна, какве су и утакмице у Премијер лиги, са много ваздушних дуела.

"Права битка, некад није ни подсећало на фудбал, али морали смо да се прилагодимо. Чим смо спустили лопту у другом полувремену, била је дуга прича. Нисмо пружили најбоље издање, али драго ми је што смо остварили добар резултат. Све иде у добром смеру", рекао је фудбалер Саутемптона.

Репрезентативац Никола Максимовић искључен је у 68. минуту, због чега се извинио саиграчима, али и целој Србији.

"Жао ми је што сам оставио играче на цедилу у последњих 20 минута. Током целе утакмице говорили смо да ћемо бити сви за једнога, један за све, али десио се тај тренутак. Најбоље што сам могао је да правим фаул на 16 метара, судија је кренуо да ми да жути картон, али на притисак играча Ирске и реакцију помоћника дао ми је црвени. Мислим да то није било за искључење, али да то нисам урадио вероватно би било 'један на један', а не могу да кажем да они не би постигли гол. Најбитније је да су играчи издржали", рекао је он.

"Најважније је да смо освојили три бода. Велика три бода. Ово смо прижељкивали, нисмо хтели много да причамо пре утакмице. Били смо концентрисани на меч, знали смо да ће покушати на прекиде и дуге лопте. Најбитније је да када смо спустили лопту и постигли смо гол. Тто је наша игра, тако треба да играмо", додао је Максимовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара