Муслин: Најтежи меч у каријери, није све готово

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да би пласман на Светско првенство била велика ствар, али је позвао на опрез пошто теоретски то још није остварено, упркос вечерашњој победи над Ирском.

Репрезентација Србије је на корак од пласмана на Светско првенство, а прву прилику да обезбеди директан пласман имаће 6. октобра против Аустрије у Бечу.

"Није све готово, остале су нам две утакмице, али са једном победом сигурно идемо даље, тако да сам сигуран да ће моји момци бити озбиљни и да ће направити последњи корак, који је и најтежи. Близу смо циљу и ово много значи за нашу земљу јер нисмо били на три последња велика такмичења. Пласман би био велики успех и надам се да ће допринети напретку фудбала у нашој земљи", рекао је Муслин на конференцији за новинаре после утакмице у Даблину.

Србија је остварила велику победу над Ирском (1:0). Александар Коларов је дао гол у 55. минуту, а до краја је била велика борба с обзиром на то да је у 68. искључен Немања Максимовић.

Србија је у последњих неколико минута утакмице са Ирском имала великих проблема јер је Муслин извршио све три измене, а Јагош Вуковић се повредио.

Одбрамбени фудбалер није изашао са терена, већ је финиш сусрета провео у нападу.

"Променили смо тактику, добијао сам критике да треба да мењам тактику, тако да сам то урадио у последњих пет минута", рекао је Муслин уз осмех и у шали додао: "Можда ћу Јагоша ставити на центарфора, а Пријовића позади."

Муслин је навео да је утакмица против Ирске била "очекивано тешка", а како је рекао, најтежа у његовој каријери.

"Једна од најтежих утакмица на клупи у мојој каријери. Можда је било и тежих, али сам их вероватно заборавио. Била је једна од најзначајнијих јер смо знали да много одлучује о пласману Србије на Светско првенство", рекао је Муслин.

Селектор Србије је честитао противнику на фер борби, а захвалио је и својим играчима на игри и навијачима на подршци у Даблину.

"Нису нас озбиљније угрозили, имали су једну шансу и по шансама смо заслужили да победимо. Срећан сам што смо играли на оваквом стадиону и предивном амбијенту. Ирска ће се борити са Велсом, имаће своје шансе и желим им срећу", рекао је Муслин.

Како је рекао, није му се допало како је његова екипа играла у првом полувремену, али је оценио да је заслужено остварила победу.

"Питао сам играче на полувремену да почнемо да играмо фудбал јер нисмо добро играли. Срећно смо дали гол и мислим да смо у другом делу играли боље, не рачунајући последњих 15 минута када смо имали избаченог и повређеног играча", рекао је Муслин.

Србија после осам кола заузима прво место у Групи Д са 18 бодова, испред Велса са 14 и Ирске са 13, а потом следе Аустрија са девет, Грузија са пет и Молдавија са два.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво