Муслин: Већи притисак је на селекцији Ирске

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да његови фудбалери имају мањи притисак од Ирске, али да морају да буду опрезни у предстојећој утакмици.

"Имамо мањи притисак од противника јер би Ирска испала из борбе за прво место у случају пораза. Имамо и ми притисак јер је тешко добити меч лопту, али надам се да ће се то десити", рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Даблину.

Србија ће у уторак играти против Ирске у осмом колу квалификација за Светско првенство 2018. године.

Муслинова селекција ће, ако победи у Даблину, бити на корак до пласмана на Мундијал у Русији, пошто после седам утакмица води на табели Групе Д са два бода више од Ирске.

"Ићи ћемо на победу, али нас и нерешен резултат оставља у трци. Неће бити неуспех ако не победимо јер ћемо остати у предности. Али има још две утакмице у квалификацијама после тога. Утакмица може много тога да одлучи, али и не мора", казао је Муслин.

По његовим речима, победа би много значила Србији.

"У случају да победимо били бисмо много, много ближи Светском првенству. Лакше је рећи него урадити јер нас чека најтежа утакмица у квалификацијама", рекао је селектор Србије.

Као велику врлину репрезентације Ирске он је навео борбеност.

"Фудбал не чине само техника и тактика, већ је ту и борба, а ту страну Ирска има. Имали смо проблема у првој утакмици у Београду. Две екипе играју различит фудбал и видећемо који ће фудбал победити. Свака екипа има своје предности", казао је он.

Ирски новинари су га питали за мишљење зашто нападач Александар Митровић игра боље за репрезентацију него за свој клуб Њукасл.

"Можда му систем у репрезентацији више одговара, са три нападача. Фали му поверење код тренера. Код мене има пуно поверења, он је први центарфор репрезентације. Та психолошка страна је веома важна код њега. Вероватно се осећа комфорније када игра у репрезентацији", рекао је Муслин.

Утакмица између Ирске и Србије играће се у среду од 20.45 у Даблину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво