Матић: Меч са Ирском најважнији у историји Србије

Везни играч Немања Матић рекао је да је предстојећа утакмица против Ирске вероватно најважнија у фудбалској историји Србије.

"Играћемо најважнију утакмицу у квалификацијама, можда и у фудбалској историји Србије. Ми смо мала земља и фудбал јој много значи. Срећни смо што смо први и даћемо све од себе да останемо на том месту. Сањам да престављам Србију на Светском првенству", рекао је Матић новинарима у Даблину.

Матић је на стадион дошао таксијем у пратњи комесара за безбедност Фудбалског савеза Србије Ивана Петрића.

Такси их је довео до погрешног улаза на стадион, па је комби са новинарима повезао фудбалера Манчестер јунајтеда до сале за конференцију.

Србија ће у уторак гостовати Ирској у осмом колу Групе Д квалификација, после ког може да дође на корак до пласмана на Светско првенство.

"Тешко је у Ирској узети бодове. Важно је да победимо, игра нас не занима много јер ће се после утакмице причати само о резултату. Нерешено не би било лоше за нас, али ћемо се потрудити да искористимо своје прилике и победимо", истакао је Матић.

Он је додао да је Србији много лакше да игра када је прва на табели.

"Различити су притисци када имате и немате резултате. Лакше је играти када сте први на табели и имате много више самопоуздања. Противник има много већи притисак", навео је фудбалер Манчестер јунајтеда.

По његовим речима, српским фудбалерима не би представљало проблем то да Ирска поведе.

"Ово је фудбал и морате да будете спремни за сваку ситуацију. Не би било први пут у каријери да противник први поведе. То би ставило много притиска на нас, али смо спремни на све", рекао је Матић.

Утакмица ће се играти у уторак од 20.45 на стадиону Авива у Даблину.

Ирски новинари су питали Матића шта се променило у српском тиму од прошлих квалификација, које су завршене неуспешно.

"Имали смо проблеме у прошлим квалификацијама, али имамо велике играче и то морамо да искористимо. Са добрим и искусним селектором радимо добар посао. Морамо још да се доказујемо, али смо бољи из утакмице у утакмицу. Почели смо да верујемо у свој квалитет", казао је Матић.

Медије из Ирске је занимао Матићев коментар поводом изненађујућег напуштања Челсија и преласка у Јунајтед.

"Није ситуација да сада говорим о томе шта се дешавало током лета. Концентрисан сам на репрезентацију. Могу да кажем да сам срећан што сам у великом клубу какав је Манчестер јунајтед", рекао је Матић.

Такође, занимало их је и мишљење о фудбалеру из Ирске и легенди Јунајтеда Роју Кину.

"Он је легенда Јунајтеда, веома важан фудбалер дуго времена. Када сам био млад и почињао да играм фудбал, он је био један од најбољих везних играча у Премијер лиги", казао је Матић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво