Муслин: Победа против Ирске би нас озбиљно приближила Мундијалу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да ће његова екипа у предстојећој квалификационој утакмици дати све од себе да победи Ирску, пошто би је та три бода озбиљно приближила пласману на Светско првенство 2018. године.

Фудбалска репрезентација Србије игра у уторак од 20.45 у Даблину против Ирске, утакмицу осмог кола Групе Д у квалификацијама за Светско првенство 2018. године у Русији. 

"У добром смо периоду, а последња утакмица је показала да смо у доброј форми. Нема повређених играча, Антонио Рукавина се опоравио и конкурише за место у тиму. Знамо да ће бити врло тешко, то је за њих можда последња шанса, али и за нас је врло важна утакмица. Сигуран сам да ћемо дати све од себе јер овде практично можемо да решимо пласман у Русију. Ако освојимо бод држали бисмо их на два бода разлике, али би нам се друге екипе приближиле. Не кажем да реми не би био добар, али победа би нас озбиљно приближила Русији", рекао је Муслин новинарима на аеродрому "Никола Тесла" уочи пута у Ирску.

Србија је у суботу у Београду победила Молдавију са 3:0 и прва је на табели са 15 бодова. Ирска има два мање на другом месту, а Велс на трећем има 11 бодова. Аустрија има осам, Грузија четири, а последњепласирана Молдавија има два бода.

Муслин је навео да је атмосфера у екипи одлична после победе против Молдавије.

Он је рекао да ће у уторак против Ирске бранити Владимир Стојковић, пошто је формом у Партизану показао да то заслужује и додао да нема дилеме око састава тима.

Репрезентативац Србије Немања Гудељ рекао је да очекује тешку утакмицу, али да би његова екипа победом "90 одсто" обезбедила пласман на Мундијал.

"Знамо како они желе да играју, али идемо на победу. Атмосфера је добра, одиграли смо професионално против Молдавије и победом у Ирској можемо 90 одсто да се пласирамо. Свака екипа жели да оде на Светско првенство, они знају да им је ово можда последња шанса, јер ако изгубе тешко да ће да буду први у групи. Они имају свој циљ, морају да добију, а то ће можда за нас бити лакше. Али, знамо и ми шта хоћемо, даћемо све од себе", навео је он.

У првој утакмици у Београду Србија и Ирска су прошлог септембра одиграле 2:2.

"Знамо да су прекиди њихова јача страна, они су ту јаки, једино тако могу да буду опасни. Спремили смо се на то", рекао је Гудељ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара