Навијачи Звезде претучени у Подгорици

Тројица навијача београдске Црвене звезде брутално су пребијена на железничкој станици у Подгорици, а теже последице избегнуте су захваљујући брзој интервенцији полиције.

Њих је када су синоћ стигли из Бара на подгоричку железничку станицу напала група навијача из Подгорице, преноси Дан.

Навијачи су планирали да из Подгорице са већом групом навијача крену за Београд како би присуствовали мечу Лиге Европе између Црвене звезде и Краснодара.

Прелиминарни резултати истраге указују на сумњу да је навијачка група из Подгорице имала дојаву да ће навијачи из Бара, око 19 сати, доћи на станицу у Подгорици.

Чим су изашли из воза настала је општа туча и метеж пред више очевидаца који су чекали да се укрцају на воз Подгорица–Београд.

Путници тврде да су у једном моменту на команду маскираног навијача сви кренули према "делијама" и извадили летве и бејзбол палице.

Навијачи Звезде су успели да одбију напад и групишу се. Међутим, како пише Дан, хулигани су успели да приђу тројици младића и брутално их претуку бејзбол палицама.

Још тежи инцидент су спречили припадници полиције који су брзо реаговали и прво раздвојили навијаче, а потом и привели више особа. Повређеним навијачима је указана помоћ у Служби хитне помоћи и Ургентном центру.

Код једног младића су констатоване теже, а код двојице лакше телесне повреде.

Полиција синоћ није саопштила њихова имена јер нису успели да дају изјаве пошто им је указивана помоћ.

Из полиције је Дану саопштено да ће о догађају бити обавештен основни државни тужилац, који ће донети одлуку о даљем поступку. Увиђај на лицу места су обавили припадници Центра безбедности Подгорица.

Део навијача је наставио пут за Београд, а већина навијача из Подгорице, који су направили заседу "делијама," разбежали су се након интервенције полиције.

Инспектори одељења за крвне деликте раде на овом случају и прикупљају оперативне информације ради идентификовања свих актера инцидента.

Jедан од путника који је чекао воз за Београд испричао је да ништа није слутило да ће доћи до инцидента.

"Када се појавила група навијача из Подгорице мислили смо да се ради о навијачима који иду за Београд да бодре Звезду. Били су мирни све док из воза који је стигао из Бара нису почеле да излазе 'делије'. Тада сам схватио да навијачи које смо затекли на станици не планирају да путују за Београд већ су чекали ове из Бара како би се обрачунали са њима. Севале су летве, боксеви, а више од 20 људи је присуствовало тим немилим сценама", испричао је он, пренео је портал ЦдМ.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара