Партизан силан у Мађарској, Лига Европe поново у Хумској

Видеотон – Партизан 0:4. Фудбалери Партизана, шампиони Србије, били су убедљиви, благо речено, у Фелчуту против екипе Видеотона, надокнадивши сву нападачку стерилност презентовану у првом мечу, чиме су обезбедили да се по десети пут групна фаза европског такмичења игра на црно-белој страни Топчидерског брда.

Био је то исти тим, изузимајући изостанак већ седам дана повређеног Марка Јевтовића, који је играо у Београду против Видеотона и није успео да створи нити једну прилику за гол.

Додуше, црно-бели нису допустили нити једну прилику на свом стадиону, али дефанзивна стабилност се некако и подразумева у екипи која је прошле сезоне освојила дуплу круну тако што на већини мечева није дозвољавала ривалима, дословце, ни да шутну у оквир гола.

Нападачка немоћ из првог меча, међутим, била је забрињавајућа. На срећу - и потпуно пролазна мањкавост у игри Парног ваљка.

Нешто порознији тим Партизана иза лопте дозволио је Видеотону да створи неколико опасних напада у уводним минутима сусрета, али је зато био напросто немилосрдан у контранападима и брзим нападима. Свака освојена лопта екипе Мирослава Ђукића у ниској зони била је коришћена да се нападне простор између бекова и централних бекова мађарског тима. Делује једноставно, посебно када се користе напади првог ритма (са минималним бројем пасова), али је егзекуција Партизана била несумњиво егземпларна.

Шампион Србије је повео на Панчо арени у шестом минуту голом Леандреа Тавамбе, вођство је дуплирао Сејдуба Сума у 25. минуту, а коначан резултат поставио је Урош Ђурђевић погоцима у 35. и 87. минуту.

Партизан је практично у ревијалном карактеру одиграо други део меча, што је посебно акцентовано од момента када је капитен Роналд Јухаш добио други жути картон после фаула над Ђурђевићем.

Црно-бели су могли до гола у најмање још пола туцета ситуација, али мало ко ће жалити за пропуштеним приликама Јанковића, Ђурђевића, Остојића или Евертона када у петак буде посматрао жреб у Монаку.

Црно-бели су претпрошле сезоне (2015-2016) имали чак три победе у групној фази Лиге Европа, укључујући и прве, историјске тријумфе на тлу Немачке и Холандије. Нажалост, чак ни девет освојених бодова није било довољно екипи коју су тада водили Зоран Милинковић и Љубинко Друловић да стигне до „светог грала" када су српски клубови у питању, а то је, наравно, играње европског фудбала и на пролеће.

Партизан је осми пут у последњих 11 година изборио место у групи УЕФА такмичења (шести у Лиги Европe), а десети укупно.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво