Звезда после десет година у Европи

На препуном стадиону "Рајко Митић" фудбалери Црвене звезде победили су руски Краснодар са 2:1 у реванш мечу квалификација чиме је изборен пласман у Лигу Европе после десет година.

Звезда се укупним резултатом 4:4 пласирала у групну фазу, пошто је у првој утакмици, прошлог четвртка у Русији, изгубила са 2:3 и дала гол више у гостима.

Црвено-бели су пред 50.000 људи на стадиону "Рајко Митић" повели у седмом минуту голом Немање Радоњића, а вођство је удвостручио Гелор Канга у 46. Гол за Краснодар постигао је Андреас Гранквист у 82. минуту из пенала.

Звезда је током утакмице била боља, али је до самог краја стрепела за пролаз даље. Домаћи су повели већ у седмом минуту голом Радоњића, који се добро снашао после одбијене лопте.

После тога покушали су Вујадин Савић и Ричмонд Боаћи, који је у 40. минуту погодио стативу.

Звезда је постигла други гол чим је почело друго полувреме, у 46. минуту, када је Канга снажно шутирао са око 30 метара.

У самој завршници владала је неизвесност на стадиону, а нервозу је унео судија Тобијас Штилер када је досудио пенал после дуела Филипа Стојковића и једног играча Краснодара. Гранквист је био прецизан и смањио на 1:2.

Краснодар је могао да изједначи у другом минуту надокнаде времена, али је голман Милан Борјан одбранио шут Гранквиста и избацио лопту у корнер. До краја утакмице Краснодар је нападао, али није успео да постигне гол.

Жреб за групну фазу обавиће се у петак од 13 часова у Монаку.

 

Ток меча:

23.00 – Крај меча!!!!! Звезда је победила са 2:1 и прошла у групну фазу Лиге Европе.

22.50 – ГООООООЛ! Из пенала на 2:1 смањује Гранквист. 

22.16 – ГООООООООЛЛЛ!!! Евроголом Канге Звезда води са 2:0. 

21.08 ГОООООООЛЛЛЛ!!! Води Црвена звезда, Немања Радоњић је стрелац!

21.01 – Почео је меч...  

20.05 – Навијачи Звезде расположени чекају меч 

Фудбалери Црвене звезде имаће историјску прилику да се пред својим навијачима и пуним трибинама стадиона "Рајко Митић" пласирају у групну фазу Лиге Европе, после пуних десет година.

20.00 – Велики број навијача налази се испред стадиона 

Краснодар је победио у првој утакмици на свом стадиону са 3:2. Стрелци за руски тим били су Игнатијев, Класон и Петров, док су два веома важна гола на гостујућем терену за црвено-беле постигли Срнић и Пешић.

Крцат стадион "Рајко Митић" биће ветар у леђа Црвеној звезди у судару са скупоценим Краснодаром.

19.55 – 

Присталице црвено-белих тачно деценију чекају на улазак у групну фазу Лиге Европе гајећи оптимизам да може да се надокнади 2:3 из Русије.

Управо су се на стадион Звезде и травнату подлогу жалили из Краснодара пре меча, (не)свесно показујући страх од атмосфере у Београду.

Потребно је само да фудбалери Црвене звезде подршку са трибина, уз велики мотив, каналишу на прави начин и после прашке Спарте направе још један подвиг ове сезоне, вероватно највећи у последњих неколико година.

Партизан и Црвена звезда не играју само за велики спортски резултат, већ и за огромну финансијску инјекцију јер сам пласман у групну фазу Лиге Европе доноси 2,4 милиона евра, а ту су и додатни приходи од позитивних резултата, ТВ права, продатих улазница...

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је свестан огромне важности реванш меча против Краснодара за пласман у Лигу Европе и да очекује да се његови фудбалери изборе са притиском и после деценије обезбеде место у групној фази европског такмичења.

"Знамо да су очекивања велика, спремни смо на све. Ипак чекамо меч као и сваки други, играмо против квалитетног тима и сви играчи су мотивисани. Желимо да пружимо добру партију и прођемо даље, тражим од мојих играча да се боре и буду оно што јесу", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић". Како је нагласио, црвено-бели немају разлога да се плаше Краснодара, иако постоји респект према противнику.

"Пуна 'Маракана' даје ветар у леђа целом тиму, а ми ћемо изгарати. Сваки детаљ може да одлучи, један аут или деконцентрација, фокус мора да буде од првог до 90 минута."

Милојевић не воли велике речи и обећања, али је ипак нагласио да ће српски вицешампион пружити максимум.

"Нисам популиста, избегавам велике речи. Волим да направим нешто, а други да причају. Овакав догађај нас тера да будемо још бољи. Притисак увек постоји, у великом смо клубу, имамо велике амбиције и у овом послу тако мора да буде. Играчи се по томе разликују, неки не могу да се носе са тим, а моји играчи морају."

Наступ левог бека Милана Родића против Краснодара и даље је неизвестан, практично ће тако бити све до почетка меча, док Дамјан ле Талек због суспензије неће бити у саставу.

Директан пренос реванш меча плеј-офа за улазак у Лигу Европе између Црвене звезде и Краснодара моћи ћете да пратите од 20.55 само на Првом програму РТС-а, као и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво