Рањен Здравко Мамић

Бивши челник загребачког Динама Здравко Мамић рањен је у ногу из ватреног оружја у близини Томиславграда, преноси Јутарњи лист.

Мамић је на сопствени захтев, након санирања ране, напустио болницу и отпутовао у Загреб.

Портпарол МУП-а Херцегбосанске жупаније Ивица Врдољак потврдио је да је Мамић погођен метком у ногу нешто пре поднева у месту Зидине покрај Томиславграда, у тренутку када је изашао из возила. Напад се, како је додао, догодио одмах након што је изашао из возила.

"Он је осетио снажну бол у пределу ноге, као да га је нешто опекло", рекао је Врдољак, додајући да се све догодило у засеоку Видовићима, у месту Зидинама где је Мамић стигао како би учествовао на миси задушници за покојног оца. Ангажоване су велике полицијске снаге које су на терену у потрази за непознатим починиоцима.

Хрватски Јутарњи лист је раније јавио да се Мамић враћао са гробља, где је давао помен свом оцу, а да је нападач искочио из грмља, пуцао у Мамића и погодио га у ногу. Нападач је наводно био маскиран, а постоји могућност да није деловао сам.

Директор Дома здравља у Томиславграду Иван Багарић изјавио је да је Мамић задобио прострелну рану натколенице, као и да је изван животне опасности.

"Мамић је колима наше хитне помоћи довезен у Дом здравља с тежом телесном повредом, односно прострелном раном натколенице. Одмах смо га збринули, а након указане помоћи Мамић је одлучио да својим аутомобилом, који има возача, отпутује у Загреб", изјавио је Багарић.

Фудбалски клуб Динамо издао је саопштење у којем је истакао да је ужаснут нападом и покушајем убиства саветника клуба Здравка Мамића.

"Здравко Мамић био је у приватној посети Томиславграду, где у ово време сваке године одлази поводом годишњице смрти оца. Јасно је стога да је овај догађај био планиран и да је наставак напада на господина Здравка Мамића из 2014. године. Иако је застрашујуће да се такав покушај ликвидације догађа у модерном демократском друштву, у временима када треба да се издигнемо од ликвидације као решења за неслагања у мишљењима, такав развој догађаја, нажалост, не чуди, с обзиром на линч који постоји већ месецима и годинама у нашем друштву. Здравку Мамићу годинама се крше људска права, не само учесталим угрожавањем његовог живота и физичким нападима на њега него и медијским написима који распирују и подстичу мржњу. Апсолутно осуђујемо напад који је сада прерастао сваки облик нетрпељивости и мржње који су надлежне институције давних дана могле спречити својим деловањем", наводи се у саопштењу клуба.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара