Блез Матуиди је нови играч Јувентуса

Блез Матуиди је нови фудбалер Јувентуса, након што је Пари Сен Жермен прихватио иницијалну понуду од 20 милиона евра.

У време када новац који се троши у трансферима фудбалера (при чему изузмите или додајте, по вољи вам, менаџерске комисије, бонусе играчима и клубовима базиране на учинку...) добија готово гротескну ноту, делује скоро запрепашћујуће да стандардни везиста француске селекције и један од најбољих играча Пари Сен Жермена пређе у ривалски тим – говоримо, сада, о европским оквирима – за оно што се мора сматрати малом сумом новца.

Тридесетогодишњи Матуиди потписао је трогодишњи уговор са „Старом дамом". Он је освајач 16 трофеја са Пари Сен Жерменом, а пре две године је проглашен за најбољег француског фудбалера.

Његов последњи меч за тим из престонице, дуел против Генгама у недељу, био је његов 400. у Лиги један, елитном рангу француског фудбала.

Један од основних разлога одласка, али и одличних услова по којима он стиже у Торино, јесте извесна чињеница да Матуиди није интегрални део планова тренера Унаија Емерија, као што је то до сада био случај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи