Боатенг потписао за Ајнтрахт

Доскорашњи фудбалер Лас Палмаса Кевин-Принс Боатенг потписао је двогодишњи уговор са Ајнтрахтом из Франфурта, преноси агенција Хина.

Боатенг је пре два дана раскинуо уговор са Лас Палмасом из првитних разлога, односно, желео је да буде ближе породици.

Овај 30-годишњи репрезентативац Гане, родом из Немачке, ће у Ајнтрахту сарађивати са тренером Ником Ковачем, али и играти са српскин интенационалцима Мијатом Гаћиновићем, Луком Јовићем и Слободаном Медојевићем.

"Он има све квалитете које тражим код фудбалера. Има разноврсност, има менталитет победника и има искуство. Може да игра на било којој позицији у везном реду, а у Лас Палмасу је играо и у нападу. Млади играчи могу пуно да науче од њега. Он увек жели да победи и увек даје све од себе. Он ће бити један од вођа ове екипе", рекао је Ковач.

Боатенг је каријеру почео у берлинској Херти, а потом је наставио у Тотенхему, Борусији Дортмунд, Портсмуту, Милану и Шалкеу.

Он је рођен у Берлину од оца који је у Немачку емигрирао из Гане и мајке Немице, а иако је у млађим категоријама играо за репрезентацију Немачке, 2010. године одлучио је да наступа за Гану. Његов млађи брат Џером, који игра за Бајерн Минхен, одлучио је да наступа за Немачку.

Нова сезона Бундеслиге почиње у петак утакмицом шампиона Бајерна против Бајер Леверкузена, док ће Ајнтрахт своју прву утакмицу одиграти у недељу на гостовању код Фрајбурга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара