Савић и Стојковић сложни: Можемо да будемо задовољни постигнутим головима

Фудбалери Црвене звезде Филип Стојковић и Вујадин Савић сложни су у оцени да екипа може да буде задовољна с два постигнута гола и поред пораза од Краснодара у првој утакмици баража за пласман у Лигу Европа.

"Нисмо задовољни што смо изгубили, али можемо да будемо задовољни због два гола у гостима. Мислим да носимо позитиван резултат у Београд", рекао је Стојковић новинарима после утакмице.

Црвена звезда поражена је вечерас од Краснодара са 2:3 у првом мечу плеј-офа за улазак у Лигу Европа.

"Нисам се лепо осећао код 0:2. Очекивао сам да ћемо постићи један гол, а на крају смо дошли до два. Сада идемо на наш стадион, за који се надам се да ће бити пун и да ће нам публика помоћи да уђемо у Лигу Европа", рекао је Стојковић.

Он је казао да се екипа у првих пола сата игре није навикла на амбијент и игру противника, као и да су знали за комбинацију руског тима код трећег гола.

"Примили смо трећи гол из те комбинације коју смо цео дан гледали у хотелу. Из чисте глупости, али нема везе...", рекао је он.

Фудбалер Краснодара Михаило Ристић је код резултата 2:1 постигао гол за свој тим, али он није признат због лоше процене судија које нису виделе да је лопта прешла гол линију.

"Ја сам видео погодак... Лопта је била метар у голу. Почео сам да вичем (Милану) Борјану да испуцава, како нам не би свирали гол... Ето, на нашу срећу није признат. Видео сам да је линијски судија на 20 метара од гол линије. На нашу срећу ништа нису свирали", рекао је Стојковић уз осмех.

Његов саиграч, Вујадин Савић, казао је да оба тима имају пођеднаке шансе за пролазак у групну фазу Лиге Европа.

"Када се све сабере, можемо да будемо задовољни. Боље 3:2, него 1:0 и то је први пут од мене, који играм у одбрану, да чујете тако нешто. На оваквим утакмицама је боље постићи што више голова. Жао што нисмо још неки поред ова два. Шансе за пролазак су сада 50/50. Верујем да ћемо уз велику подршку навијача изборити пролазак даље", рекао је Савић.

Он је казао да екипа на почетку утакмице није била привикнута на услове на стадиону, као и игру противника.

"Током целе утакмице ваздух је био као да се игра у балону за мали фудбал... Нисмо се навикли на терен били на почетку и још они нападају са осам играча, што ми као екипа први пут видимо, први пут се сусречемо. Требало је времена да се привикнемо, али како је време пролазило били смо све бољи и биљи. Имамо задовољавајући резултат пред реванш", рекао је Савић.

Он је оценио да ће Краснодар у реваншу имати отежавајућу оклоност, јер терен стадиона "Рајко Митић" није у добром стању.

"Очекујем пун стадион и велику подршку. Сигурно је да се нећемо повући као овде, јер је то наш терен, а и бићемо под еуфоријом. Морамо да будемо још борбенији. Мислим да ће та атмосфера, али и лошији терен њима бити отежавајућа оклоност. Верујем да ћемо наредног четвртка сви учествовати у исписивању нових страница историје нашег клуба", рекао је Савић.

Реванш утакмица између Црвене звезде и Краснодара играће се наредног четвртка у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво