Звезда изгубила у Краснодару, али одлука пада на Маракани

Краснодар – Црвена звезда 3:2. У узбудиљивом и веома отвореном мечу на велелепном стадиону у Краснодару, истоимени руски тим савладао је београдску Црвену звезду са 3:2, у првом мечу плеј-офа за улазак у Лигу Европе. Игњатјев и Клаесон довели домаћина у вођство, а Срнић преполовио заостатак. Петров је потом поново донео два гола вишка, али је Пешић поставио коначних и, чини се, пред реванш за Звезду добрих 3:2. Тај меч на програму је за седам дана на највећем српском стадиону.

Краснодар је боље почео утакмицу, имао је потпуну иницијативу у првих 20 минута игре, што је руском тиму и донело резултат. Михаило Риситћ шутирао је са око 18 метара, голман Звезде Милан Борјан успео је да одбије лопту, а на њу натрчао Иван Игнатијев и довео свој тим до предности.

Шест минута касније Звезда је имала прву прилику на утакмици, али је његов снажан шут са око 22 метара одбранио голман домаће екипе Андреј Синицин.

Имали су црвено-бели пар минута касније још једну добру ситуацију пред голом Синицина, али је лопта после прекида који је извео Гелор Канга након одбитка од дефанзивца Краснодара Александра Мариновича завршила мало пред десне стативе.

Звезда је у наставку првог дела игре имала контролу, али није озбиљније угрозила гол Синицина.

Друго полувреме лоше је почело по Звезду, која је после мање од минут игре примила гол. Кристијан Рамирес је центрирао са леве стране, а на другој стативи пронашао је Класона који је шутирао из прве и савладао Борјана.

У 52. минуту Звезда је дошла до најбоље прилике на утакмици. Одлично су Немања Радоњић и Душан Анђелковић комбиновали по левој страни, да би потом центаршут упутио капитен црвено-белих и у петерцу упослио Ричмонда Боаћија, али је Синицин рефлексно одбранио његов ударац.

Црвена звезда је у 57. минуту смањила заостатак, а стрелац је био Срнић сјајним ударцем са око 20 метара. Синицин је само мало успео да закачи његов шут по земљи, али не и да одбрани свој гол.

Два минута касније Краснодар је постигао трећи гол, али он није признат, пошто судије нису добро процениле ситуацију. Ристић је снажно шутирао са око 20 метара, погодио је пречку и лопта је потом завршила иза гол линије, али је Борјан брзо покупио лопту, па је игра настављена.

Краснодар је у 65. минуту умало дошао до трећег гола, али је Анђелковић овај пут добро реаговао и са гол линије избаци лопту у корнер после лоба Игнатијва.

Управо после тог корнера Краснодар је дошао до трећег гола. Павел Мамаев је на ивици шеснаестерца пронашао усамљеног Петрова који је ухватио волеј и прецизним ударцем савладао Борјана.

Деловало је да Звезда не може поново да дође до гола, али је у 71. минуту Немања Милић у последњи час сустигао лопту у простор коју је послао Канга и одиграо повратну ка Александру Пешићу, а овај је из прве са око пет метара савладао Синицина.

До краја сусрета битка се углавном водила на средини терена, Краснодар је имао благу инцијативу, али до праве прилике није дошао.

Утакмици на стадиону Краснодар присуствовало је 24.527 гледалаца, од чега око 1.000 Звездиних међу којима је било велики број присталица Спартака из Москве.

Ток меча у Краснодару: 

20.52 - Крај утакмице, Краснодар - Црвена звезда 3:2. 

20.29 - ГОООООЛ, Звезда се поново враћа - 3:2! Сјајан продор Милића по десном боку и улазак у шеснаестерац домаћих, потом повратна лопта Пешићу, који је био на правом месту и хладнокрвно послао у мрежу. Поптуно отрворен меч на велелешном стадиону у Краснодару. 

20.25 - ГОООООЛ, Петров доноси 3:1 домаћем тиму! Несхавтљива реакција звездине одбране, која је руског играча оставила потпуно самог на ивици казненог простора, па је овај имао сво време овог света да се намести и прецизним ударцем савлада Борјана... 

20.15 - ГООООООЛ, Срнић смањује на 2:1! Леп, јак и прецизан ударац звездиног крила, који је са 20-ак метара савладао голмана домаћих, који је успео тек да врховима прстују закачи лопту али не да спречи погодак. 

20.10 - Велика, огромна шанса за Звезду и Боаћаија, који са два метра погађа голмана Синицина у 52. минуту утакмице, која је сада прилично отворена...

20.05 - ГОООЛ, Краснодар води 2:0! Већ у првом минуту наставка, Клаесон је центаршут са леве стране дочекао на другој страни шеснаестерца и сјајним волеј ударцем опалио по лопти. Борјан ју је закачио, али је она ипак завршила иза линије након што се одбила од стативе. Тешка ситуација за црвено-беле... 

19.47 - Завршено је прво полувреме, Краснодар води против београдске Црвене звезде са 1:0. 

19.35 - Након примљеног гола, Звезда је заиграла знатно офанзивније. Прво је Срнић сјајно шутирао са дистанце, а одбијену лопту Боаћи слабио упутио ка Синицину, да би потом у два продара Радоњић био лош у завршници. 

19.21 - ГОООЛ, Краснодар води са 1:0. Након одличног ударца бившег звездаша Ристића, Борјан кратко одбија лопту. на коју је потом натрчао осамнаестогодишњи Игњатјев, којем није било тешко да са три метра смести лопту у гол.

19.12 - Првих десетак минута протекло је у равноправној игри, током које су тимови створили по једну полушансу. Домаћи тим има нешто више лопту у свом поседу.

19.00 - Почео је меч у Краснодару, са центра су кренули гостујући фудбалери... 

17.50 - Познати су састави тимова.  

Краснодар: Синицин, Петров, Гранквист, Мартинович, Рамирез, Ристић, Газински, Клаесон, Мамајев, Вандерсон, Игњатјев.

Звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Анђелковић, Ле Талек, Доналд, Срнић, Канга, Радоњић, Боаћи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво