Ђукић: Лига Европе нам је потребна, оптимиста сам

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да са много оптимизма дочекује мечеве против Видеотона у плеј-офу за Лигу Европе и поручио да се нада проласку у групну фазу. Сусрет је на програму у четвртак од 21.00 сат у Хумској. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, и путем лајв стриминга на нашем порталу.

"Свесни смо да се налазимо пред веома важном утакмицом, прилазимо озбиљно, за нас је битно да уђемо у Лигу Европе и све ћемо учинити да тако буде. Противник је тежак, али учинићемо све да обрадујемо навијаче и пласирамо се у Лигу Еврипе која нам је потребна", рекао је Ђукић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

На питање да ли је у припреми меча већи проблем екипа Видеотона или тренер Марко Николић, Ђукић је истакао:

"Свакако већи проблем је екипа Видеотона него Николић, као што је и њима Партизан више од тренера. Мени је најбитнија моја екипа, противника анализирамо, али најбитније је да ми имамо добар став, одиграмо како треба."

Ђукић је отворено признао да има доста оптимизма.

"Никад не размишљам о поразу, то ми мој менталитет не дозвољава. Добро радимо, као екипа смо у успону. Ривал је добар, али сматрам да имамо екипу спремну за пласман у групну фазу", рекао је стратег црно-белих.

Новинаре је највише занимало да ли ће Владимир Стојковић већ у четвртак на гол.

"Браниће голман, имамо их пет, одлучићемо демократски, можда и извлачењем из шешира", нашалио се Ђукић, па додао: "Стојковић је искусан голман, прошао је много јаких утакмица и сигурно је да и само његово присусрво много значи. Јуче је тренирао, недостају му утакмице, а то се најбоље враћа утакмицама".

Партизан ће у четвртак играти без повређених Небојше Косовића и Алена Стевановића и то пред празним трибинама због казне Уефе.

"Неприродно је, делује сабласно, утакмица те тежине и важности пред празним трибинама, најбитније је ипак да се сконцентришемо на игру. Али, биће необично", поручио је Ђукић.

Дефанзивац црно-белих Бојан Остојић оценио је да је дуел са Видеотоном најважнији у последње време.

"Најважнија утакмица за нас, знамо шта доноси, знамо ривала, води их тренер који је са нама остварио велике успехе. Свака победа је добар резултат, поготово без примљеног гола, рекао је Остојић, уз констатацију да веома цени Данка Лазовића и Марка Шћеповића, али да је спреман за дуеле са њима.

Прва утакмица плеј-офа за Лигу Европе између Партизана и Видеотона игра се у четвртак од 21.00 сат у Хумској. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво