Кинески инвеститори купили Саутемптон

Енглески фудбалски клуб Саутемптон постао је партнер са кинеском породицом Као, саопштила је власница тог премијерлигаша Катарина Либхер.

Катарина Либхер није саопштила детаље партнерства, а Би-Би-Си је навео да је породица Као купила 80 одсто акција Саутемптона. Поједини амерички медији навели су да је вредност 272 милиона долара.

Компанија Лендер Спортс Дивелопмент, у власништву породице Као, у јануару је постигла договор са власницима Саутемптона, али је партнерство "лична инвестиција".

"Ово је почетак новог и узбудљивог поглавља. Господин Ђишенг Као и његова ћерка госпођица Нели, са којом сам веома блиска, деле наше вредности и амбиције. Као тим ћемо се трудити да изградимо снажну основу за дугорочан успех", рекла је Либхер.

Она је додала да обе стране имају пуно поверење у председника клуба Ралфа Кругера и његову управу и да подржавају зацртане планове.

Као је рекао да му је велика част што је постао партнер фудбалског клуба Саутемптон заједно са Катарином Либхер, која је, "заједно са својим оцем била сјајан руководилац раста и успеха клуба".

Породица Либхер је власник Саутемптона од 2009. године.

Саутемптон је четврти клуб у прве две енглеске лиге чији су власници инвеститори из Кине, после премијерлигаша Вест Бромвич Албиона, као и Астон Виле, Бирмингема и Вулверхемптона, који се такмиче у Чемпионшипу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво