Ђукић: Желимо да се вратимо на добар колосек

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да је битно да његови фудбалери врате самопоуздање после тешког пораза од Вождовца и да ће дати све од себе да победе Војводину у тешкој утакмици.

Партизан ће у недељу од 19.00 гостовати Војводини у Новом Саду, у петом колу Супер лиге Србије. 

"Психички је тешко спремити екипу и битно је да играчи врате самопоуздање. Верујем да ће мој тим пружити максимум, дати све од себе и одиграти добру утакмицу. Желимо да се вратимо на добар колосек у још једној тешкој утакмици", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Црно-бели су у прошлој утакмици изненађујуће поражени од Вождовца на свом стадиону са 3:1.

"Олако смо примали голове. Сваки пораз боли, али тешки порази могу да помогну екипи, да крене два корака напред. Не можемо да живимо само од офанзиве, већ морамо да радимо за екипу, дефанзивни аспект је веома битан јер без тога нема успеха", казао је Ђукић.

Он је посебно истакао да његова екипа мора да обрати пажњу на одбрану јер више не сме себи да допушта да лако прима голове.

"Не можемо да прођемо у Европи ако примимо пет голова, не можемо да победимо Вождовац ако примимо три гола. Морамо да повратимо дефанзивну стабилност, што је ствар целе екипе и Сума, Тавамба, Ђурђевић и остали морају да знају да желим офанзивну игру, али да морају да раде за екипу", навео је тренер Партизана.

Најбољи стрелац Партизана Урош Ђурђевић добио је ударац у мишић и има оток, тако да је неизвестан за дуел у Новом Саду, док Небојша Косовић сигурно неће играти.

"Видећемо да ли је способан да у Новом Саду буде са нама, док смо задовољни у случају Косовић, на кога нећемо моћи да раучам 15-ак дана. Задовољан сам јер повреда није озбиљна како смо у почетку мислили", рекао је Ђукић.

Утакмицу против Вождовца обележиле су, између осталог, лоше интервенције голмана Филипа Кљајића.

Упитан ко ће да брани против Војводине, Ђукић је уз осмех одговорио: "голман".

"Видећемо ко ће бити на голу, још размишљамо. Ко год да брани, верујемо у њега. То су ствари које се дешавају у фудбалу", навео је он.

Близу преласка у Партизан је некадашњи голман црно-белих и репрезентативац Србије Владимир Стојковић.

"За сада не размишљам о њему јер још није наш члан. Ако дође, онда ћемо размишљати о њему", рекао је Ђукић.

На питање да ли ће црно-бели ангажовати неког одбрамбеног фудбалера, тренер је рекао да постоји велика шанса да Партизан доведе још играча до краја прелазног рока.

"Не можемо да одбацимо то да ће бити појачања у наредним данима јер је Партизан велики клуб који ће побољшати нешто што може. За сада нема ничега, али довешћемо некога ако се укаже прилика", рекао је Ђукић.

Када је реч о Теофилусу Соломону, који је у Партизан дошао из Ријеке, Ђукић је казао да је нигеријски нападач "озбиљно појачање", али да је још млад и да не жели да му ставља притисак јер је "пред њим велика будућност".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво