Недељни дерби у Новом Саду, Звезда против Бачке

Пето коло Суперлиге доноси дерби у недељу у Новом Саду, фудбалери Партизана гостују Војводини са жељом да се врате на победнички колосек. На стадиону "Рајко Митић" Црвена звезда дочекује тим Бачке.

Војводина још није примила гол ове сезоне у Суперлиги, уз четири тријумфа, али актуелни првак Србије тражи да се искупи за кикс у среду и пораз од Вождовца, први после годину дана.

Војводина је традиционално незгодан противник Партизану, који је само једном славио на Карађорђу у последњих пет међусобних мечева, и игра прилично убедљиво на старту домаћег такмичења.

Уједно, црно-бели намеравају да направе лепу увертиру пред почетак борбе са Видеотоном за пласман у групну фазу у Лигу Европе, као и да одрже корак за водећим тандемом Војводином и Црвеном звездом.

Као и Новосађани, ни Звездина мрежа се није тресла у првенству, а сада је нови тест Бачка на стадиону "Рајко Митић".

Сигурно ће црвено-белима део мисли да буде већ у Краснодару у првом мечу плеј-офа квалификација за ЛЕ, с тим да је императив победа над тимом тренутно без иједног бода.

Од осталих мечева пажњу привлачи гостовање Чукаричког у Земуну, Напредак дочекује "фењераша" Борац, а Рад игра у Нишу са Радничким.

Распоред утакмица 5. кола

Недеља: Црвена звезда - Бачка (17 сати), Земун - Чукарички (17.30), Војводина - Партизан (19), Напредак - Борац (20), Раднички - Рад (20).

Понедељак: Младост - Радник (20), Спартак - Мачва (20), Вождовац - Јавор (20).

Табела: Црвена звезда 12 бодова, Војводина 12, Вождовац 10, Партизан 9, Спартак 7, Мачва 6, Раднички 6, Чукарички 6, Младост 4, Радник 4, Напредак 4, Рад 4, Јавор 4, Земун 1, Бачка 0, Борац 0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво