Почео острвски шоу, Арсенал после голеаде бољи од Лестера

Утакмицом Арсенал – Лестер, почела је нова сезона енглеске Премијер лиге. Арсенал је у мечу пуном преокрета савладао Лестер са 4:3. Бранилац трофеја је екипа Челсија, али утисак је да ће "плавци" имати ђаволски тежак посао да то ураде, узевши у обзир планове и амбиције њихових ривала.

Права посластица за све љубитеље фудбала на острву, седам голова на старту шампионата. Фантастичан меч приказали су Арсенал и Лестер на крају славио је Арсенал, просто постигао је гол више.

У веома узбудљивом дуелу на стадиону Емирати виђена су два преокрета и на крају велико славље навијача Арсенала.

Екипа Арсена Венгера одлично је почела дуел и повела већ у другом минуту голом дебитанта у Премијер лиги Александра Лаказета на асистенцију Мухамеда Елненија.

Лестер је после само три минута успео да узврати, а стрелац изједначујућег поготка био је Синђи Оказаки, да би тим Крејга Шекспира у 29. минуту стигао до преокрета голом Џејмија Вардија.

Деловало је да ће Лестер на полувремену имати гол предности, али је после сјајне акције Данијел Велбек у другом минуту судијске надокнаде времена донео изједначење Арсеналу.
Лестер је у 56. минуту по други пут на мечу дошао до предности, а стрелац је поново био Варди који је надскочио одбрану Арсенала после корнера Ријада Махреза.

Арсенал све до 83. минута није успео да дође до гола, иако је констатно претио Касперу Шмајхелу. Прво је Арон Ремзи после проигравања Гранита Џаке погодио за изједначење, да би само два минута касније гол за тријумф постигао Оливије Жиру и то поново на асистенцију Џаке. 

Готово свака екипа у нову сезону, по многима најинтересантније па чак и најбоље лиге на свету, улази са великим амбицијама, жељом за доказивањем, изазовима и успехом.

Ни ово лето главни конкуренти за освајање трофеја нису штедели ниједну фунту, па су тако доводили како врхунске играче из осталих лига, тако и врхунске играче из табора ривала на Острву.

Највеће светло свакако је уперено ка браниоцима трофеја, екипи лондонског Челсија.

Изабраници Антонија Контеа су прошле сезоне славили много лакше и пре него што се очекивало, али пред италијанском стручњаком и његовим пуленима сада је изузетно тежак задатак.

Прва препрека у томе може бити управо то што битни делови слагалице шампионског тима нису више са њим. Дугогодишњи капитен Џон Тери преселио се у Вест Хем, Немања Матић је отишао пут љутог ривала Јунајтеда, на Дијега Косту се не рачуна, док у тиму нису више ни Зума, Беговић и Ацу.

Да ли је Роман Абрамович довео квалитетне замене за поменуте играче, остаје да се види, али је сигурно велики притисак на њиховим раменима, а ту се поготово мисли на Алвара Морату, Тимотија Бакајока и Антонија Рудигера.

Тим из Лондона свакако се узда у свог стратега из Италије, као и окосницу и кичму тима коју чине Куртоа, Луиз, Канте и Азар, али и тимску хемију која влада у свлачионици у нади да ће одбранити титулу.

Да то ипак не буде толико једноставно побринуће се главни конкуренти, а према британским медијима и кладионицама, то ће бити манчестерски ривали Јунајтед и Сити, затим Тотенхем, Ливерпул и Арсенал.

Јунајтед се води мишљењем да је након сезоне пробијања, сада време за наплату и напад на још трофеја. Жозе Морињо још једном није био шкрт па су тим појачали Ромелу Лукаку из Евертона, Немања Матић из поменутог Челсија и Виктор Линделоф из Бенфике, док је редове "црвених ђавола" напустио рекордер по броју датих голова Вејн Руни, а највероватније ће отићи и Златан Ибрахимовић, коме је истекао уговор.

Јунајтед је једна од две екипе са највише потрошеног али и зарађеног новцем у претходних пет година Премијер лиге и то ће бити један од разлога због чега ће бити такође под "лупом" и међу најкритикованијим у медијима уколико дође не евентуалног неуспеха. Навијачи тог великана се уздају у план "посебног" Муриња и његов одабир појачања у нападу на готово сваком такмичењу у којем учествује његов тим.

Њихов градски ривал је та друга екипа која је трошила и шаком и капом. Манчестер сити ће у сезону ући појачан Мендијем, Волкером, Силвом, Едерсоном, Данилом и Луизом, док су редове "грађана" напустили Нолито, Навас, Коларов, Фернандо, Ихенаћо, Клиши, Забалета и Кабаљеро.

Шеф стручног штаба Ситија Пеп Гвардиола изјавио је да тим из дана у дан напредује, да је још увек у фази привикавања на нов стил игре и тактику, али да не сумња у то да ће, када се буду коцкице поклопиле, његови изабраници бити на врху Премијер лиге, као и Лиге шампиона. 

Из сенке и из другог плана своју шансу ће тражити Ливерпул, Арсенал и Тотенхем.

Ливерпул је на челу са Клопом био одлучан у задржавању кључних играча, у чему ће вероватно и успети, док су такође направили звучан потез током лета, ангажовавши Мухамеда Салаха.

Арсен Венгер у Лаказету у тандему са Озилом и Санчезом тражи препород Арсенала, који ће морати да покаже амбиције за највише циљеве уколико Француз жели да задржи своје место на клупи тима из северног Лондона. 

Градски ривал, екипа Тотенхема, покушаће да и ове сезоне остане при врху Премијер лиге. То ће покушати да ураде на Вемблију и са мање-више истим саставом као прошле године. Покетино се и ове сезоне узда у хаубицу каква је Хари Кејн, али и играче попут Алија, Ериксена, Дембелеа.

Британски медији такође су нагласили да велику пажњу могу привући и тимови попут Евертона, Вест Хема, али и Лестера... што да не.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи