Арсенал освојио Комјунити шилд

Фудбалери Арсенала освојили су први трофеј ове сезоне, пошто су на стадиону Вембли победили шампиона Енглеске Челси са 4:1, после бољег извођења једанаестераца, у регуларном току сусрета било је 1:1.

Арсенал је пенал серију, која је извођена по АББА систему, добио са 4:1. Пенале за Челси промашили су голман Тибо Куртоа и новајлија Алваро Мората, док су прецизни за "топджије" били Тио Волкот, Наћо Монреал, Алекс Окслејд-Чејмберлен и Оливије Жиру, а једини гол за "плаве" постигао је Гери Кејхил.

Прво полувреме утакмице није донело много узбуђења. Арсенал је био близу водећег гола, али је Александр Лаказет са око 13 метара после једне контре погодио стативу.
Почетком другог дела меча Челси је стигао до предности, а стрелац је био Виктор Мосес у 46. минуту. Он је искористио непажњу одбране Арсенала, избегао офсајд замку, дошао до лопте коју је Кејхил послао главом у шеснаестерац и ударцем из прве савладао Петра Чеха.

Арсенал је у наставку сусрета имао иницијативу, али све од 82. минута није успео да дође до изједначења. Минут раније Педро је оштро стартовао над Мохамедом Елненијем на око 30 метара од свог гола и добио црвени картон. Прекид је извео Гранит Џака, а на другој стативи пронашао је усамљеног дебитанта Сеада Колашинца који је лопту главом проследио у мрежу Куртое.

Челси је у судијској надокнади времена имао прилику да дође до победе, али је покушај Морате главом после убачене лопте Сеска Фабрегаса завршио мало поред гола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво