Чешки медији: Судњи дан за Спарту

Чешки медији са пуно оптимизма најављују реванш меч између Спарте и Црвене звезде у 3. колу квалификација за Лигу Европе, наводећи да домаћи тим има квалитет да надокнади два гола заостатка из првог дуела.

Најконкретнији је лист "Аха" са насловом Звезда се плаши Спарте, упркос победи 2:0, за коју су наводи да је срећно извојевана у Београду и да је то био максимум црвено-белих.

Иако је већи простор дат пролазу шампиона Чешке Славије у Борисову против БАТЕ-а за плеј-оф Лиге шампиона, констатује се да се зна величина Спарте и да има чему да се нада.

Специјализовани спортски лист "Спорт" предстојећи дуел са Звездом описао као судњи за Спарту, да изгледа као да је мисија немогућа, али да уз помоћ иконе клуба Томаша Росицког могу да надокнаде два гола.

Традиција није на страни Спарте јер се у последњих 20 година три пута сусретала са поразима од 2:0 из првих мечева и сва три завршавала елиминацијом од Милана (у Прагу 0:0), Генка (4:2) и Васлуија (1:0).

Само једном у историји клуба им је пошло за руком да остваре такав подвиг и то давне 1972. године против Ференцвароша (на Летни 4:1), а управо је један од тадашњих фудбалера Спарте Владимир Таборски изјавом за "Блеск" позвао садашњу генерацију да примени исти рецепт.

Поред резултата из Београда, Спарти не иде у прилог ни то што у строју због повреда нису чак десеторица, међу којима је и једно од најзвучнијих појачања Семих Каја.

Реванш меч између Спарте и Црвене звезде игра се од 19 сати на Летни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара