Ђукић: Жао ми је навијача и екипе

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да је задовољан игром својих фудбалера против Олимпијакоса, али да му је жао што после пораза од 3:1 не може да прича о "многим лепим" стварима јер је тим платио цену грешкама.

"Изнад свега ми је жао због навијача и екипе, јер смо видели један добар Партизан, агресиван, али Европа не прашта. Кад направите три грешке, а противник казни све три, немате шта да кажете. Екипа је заиста играла добро, истрошила се, али није било награде", рекао је Ђукић новинарима после меча.

Он је истакао да се Партизан никада не предаје, иако зна да његову екипу очекује тежак задатак.

"Ићи ћемо тамо да прикажемо Партизан у најбољем светлу. Не смемо да се предам, идемо да играмо, знамо да ће бити тешко тамо победити Олимпијакос, али се Партизан никада не предаје. Увек треба веровати, ми смо Партизан, пробаћемо све да одиграмо тамо добру утакмицу и видећемо за шта смо способни тамо. Нећемо тамо ићи да јуримо 3:0 или 4:0, него прво да докажемо себи да можемо да победимо Олимпијакос, па ћемо онда даље гледати", рекао је он.

Ђукић је оценио да "овакав меч" јача морал екипе уколико се изузму грешке.

"Мислим да овај меч када изузмете грешке, он јача наш морал. Када видимо како смо одиграли, има много више позитивних ствари него негативних. Ово неће утицати негативно на наш морал, јер није лако играти тако против Олимпијакоса. Али, дешава се, мислим да је екипа одиграла добру утакмицу", рекао је Ђукић.

Новинари су од Ђукића затражили да појасни грешке "искуснијих" играча.

"Сматрам да те грешке не смеју да се понове, не смеју да се десе на таквој утакмици. На таквим утакмицама се такве грешке не праштају. Када примите такав гол, а екипа успе да се врати, то је квалитет. Екипа је ишла напред, није се осетио страх, ишли смо напред, нападали противника, притискали. Могу да честитам екипи на ставу, на игри, али овакве грешке не смеју да се дешавају. У Европи не смете да дозволите противнику да живи од ваших грешака, то је основна ствар у Европи. Ако вас противник победи тако што направи нешто, онда му честитате, али не смемо да дозволимо да противник побеђује на основу наших грешака", рекао је Ђукић.

Партизан се недавно појачао Сејдубом Сумом, а новинаре је занимало зашто је довођен играч за велике паре у српским условима ако није спрема за европске утакмице.

"Сума је наш играч и ми ускоро очекујемо да Сума почне да нам даје велике ствари. У остале ствари уопште не улазимо. Фудбал је ствар која спаја, која зближава. Ја нисам од тих који распирује неку мржњу, неке погрешне ставове. Нема никакве сврхе ни смисла у свим тим биткама које се воде ван терене", рекао је тренер црно-белих.

"Утакмица је ушла у ритам где смо мислили да он не би могао да нам помогне. Ритам је био агресиван, висок, дуге лопте, тражење преко Тавамбе и спуштање на Тавамбу и Ђуку (Ђурђевић), мислили смо да Сума не би могао да нам помогне у тако брзом и снажном ритму и нисмо хтели да га ризикујемо", додао је он.

Реванш утакмица између Олимпијакоса и Партизана играће се следећег уторка у Атини.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи