Звезда рутински до победе против Радничког

Фудбалери Црвене звезде савладали су, у једном мечу лишеном сваке неизвесности, нишки Раднички (3:0) у последњем мечу уводног кола Суперлиге Србије.

Фудбалери Црвене звезде победом су почели нову сезону у Суперлиги, пошто су тријумфовали на свом терену против нишког Радничког са 3:0.

Два поготка за црвено-беле постигао је Сљавољуб Срнић, у 57. и 87. минуту, а у стрелце се уписао и Александар Пешић у 40. минуту.

Црвено-бели добро су почели утакмицу и у трећем минуту дошли до прве прилике, али Пешић није реализовао ситуацију један на један са голманом Бојаном Браћом, пошто је лопту послао преко гола.

Звезда је контролисала ритам утакмице у првом делу, али је нову добру прилику створила тек у 29. минуту.

Филип Стојковић пробио је по десној страни и проиграо у петерцу Пешића, али је овај поново лопту послао преко гола.

Екипа Владана Милојевића умало је у 39. минуту стигла до предности, али је Гелор Канга са око осам метара после убацивања Луке Аџића погодио стативу.

Само минут касније Звезда је повела. Прво је Канга с десне стране убацио лопту која је на другој стативи дошла до Аџића, да би се он после пријема ослободио чувара, те је вратио лопту на петерац где је Пешић остао усамљен и проследио је у мрежу Нишлија.

Раднички у првом делу меча није био опасан по гол Звезде, а имао је и само један ударац у оквир гола, када је Лазар Арсић у четвртом минуту из слободног ударца са око 25 метара снажно шутирао под саму пречку, али је Дамир Кахриман добро интервенисао и избацио лопту у корнер.

Звезда је у другом полувремену наставила у да игра на истом нивоу, а Канга је умало у 48. минуту повисио резултат, али је погодио само пречку из слободног ударца са 20 метара.

Играло се у нешто споријем ритму у наставку, из објективних, дакле временских, али и тактичких разлога, али је Звезда у 56. минуту стигла до другог гола и то после велике грешке Марка Томића, који није видео Срнића иза себе. Он је покушао да врати лопту голману, али ју је некадашњи играч Чукаричког пресекао и потом лако савладао Браћа.

Црвено-бели су и у наставку сусрета имали контролу и неколико добрих покушаја из даљине, али је Браћ одбранио ударце Филипа Стојковића, а потом и Мичела Доналда из слободног ударца.

Коначних 3:0 поставио је Срнић у 87. минуту. Он је прошао по левој страни и шутирао са седам-осам метара и погодио мрежу Радничког за убедљиву победу свог тима.

Раднички и у дугом делу није озбиљније припретио Кахриману, што је Звезда искористила и мирно меч привела крају.

Утакмица на стадиону "Рајко Митић" по веома врућем времену почела је минутом ћутања у част недавно преминулог певача и бившег члана скупштине Црвене звезде Предрага Цунета Гојковића.

Звезда у наредном колу домаћег шампионата гостује Раду, али је пре тога у четвртак очекује дуел против Спарте из Прага у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европа. Раднички у другом колу дочекује Младост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи